Fest Maringota: 18 – 20. August, Skalica

Fest Maringota — festival v bývalom pieskovcovom lome — sa koná tento rok už po desiaty raz. V plnej sile a opäť o krok bližšie na ceste k dokonalým festivalovým zážitkom, aké človek zažíva na festivaloch s najväčšími menami. Len v útulnejšej forme.

Fest Maringota sa radí medzi malé festivaly (do 1 000 návštevníkov), ale kvalitou programu a charakterom pripomína svojich väčších bratov akými sú Pohoda festival, Uprising alebo Grape.

Návštevníci si užijú všetko to, po čom ich festivalové srdce baží. Napríklad správny mix hudobných žánrov v podobe domácich, ale aj zahraničných interprétov. Headlinermi tohoto ročníka budú rakúska speváčka OSKA, držiteľka ocenenia Music Moves Europe Award, česká RnB speváčka Annet X a domáci zástupci hip hopovej scény Moja reč. Na art stage doplnia headlinerov zoskupenia ako Vikollejen, Tamara Kramár s kapelou, Curly Simon či Meowlau  X Val. Ako každý rok, aj teraz sme pripravili blok pre lokálne kapely a bohatý sprievodný program — koštúfka lokálnych vín, video projekcie, street food a mnoho iného.

Ešte jednu vec treba vypichnúť a tou je areál festivalu a unikátna poloha v srdci Skalických vinohradov. Žiadny z veľkých festivalov si nemôže dovoliť ponúknuť v tomto ohľade väčší zážitok ako Fest Maringota. Vďaka zasadeniu do unikátnej rokliny, ktorá vznikla voľakedy ako pieskovcový lom, dostane každý návštevník okrem programu niečo navyše — užasný zážitok z prostredia, v ktorom sa nachádza.

Hlavný stage stojí priamo pod pieskovcovou stenou, na ktorej sa premietajú unikátne videoprojekcie. Art stage a stanové mestečko sú vo vyššie položenej časti areálu, doslova na kopci, vďaka čomu si všetci užíjú neskutočné západy Slnka nad juho-moravskou krajinou.

Počas dňa sú naskok z areálu vínne pivničky a staré centrum Skalice. Odporúčame Skalickú Frankovku a Trdelníky. Za zmienku stoja samozrejme aj maringotky, vďaka ktorým nesie festival svoj názov. Spolu sú tri a okrem toho, že v jednej sa nachádza bar, spoločne dotvárajú celkový look festivalu. Organizátori areál každoročne vylepšujú a preto sa tešte aj tento rok na rôzne svetelné inštalácie, výstavy, ovocné stromy, a chillout zóny.

Kto chce zažiť niečo nové, čo ho prekvapí na poli festivalovej zábavy, nemal by Fest Maringota 2023 vynechať. Areál v pieskovcovom lome rozprestierajúci sa na Skalických kopcoch, skvelý mix akustickej aj elektronickej hudby na dvoch unikátnych stageoch, skvelé jedlo, víno a sprievodný program a hlavne všetko naskok v útulnom prostredí je to, čo robí z tohto hudobného festivalu v Skalici, celoslovenský unikát.

Tešíme sa na vás!

Zdroj: