Fernando Saundres 15. 6. 2017 v Košickom Smelly Cat.

Košickí hudobní fajnšmekri sa už teraz môžu tešiť na najbližší štvrtok. Poriadnu porciu skvelej muziky donesie do klubu Smelly Cat fenomenálny americký spevák a basgitarista Fernando Saunders.

Tento výnimočný muzikant hral s legendami ako Lou Reed, Jeff Beck, Jan Hammer, Jimmy Page, Eric Clapton, Steve Winwood, Luciano Pavarotti, Kip Hanrahan, Larry Young, Pat Benatar, John McLaughlin, Marianne Faithfull, Slash, Hamilton Bohannon, Ron Lane, Joe Cocker, Ronnie Wood, Charlie Watts, Bill Wyman, Tori Amos, Suzanne Vega…

Fernando žijúci striedavo v USA a Ostrave využil tento svoj pobyt na spoluprácu s moravskými kolegami. Na svojom štvrtom albume Plant a Seed mu hral Karel Holas z kapely Čechomor a bývalý šéf Janáčkovej filharmonie Ostrava Peter Krajniak. Pred 2 rokmi sa Saunders podieľal aj na siedmom cédečku českej kapely Kryštof nazvanom Srdcebeat.

Rodák z Detroitu docestuje do Košíc so svojou kapelou tvorenou českými muzikantmi. Hrať bude vo štvrtok 15. 6. 2017 od 20.00 hod. prevažne svoje vlastné veci, ale nevynechá ani skladby, ktoré hral s Lou Reedom. Štýlovo sa jeho skladby môžu zaradiť k nekonvenčnému popu s koreňmi v jazzrockovej fusion „druhej generácie“ a tiež aj v popovej odnoži čierneho soulu. „Zmena vzduchu“, ktorá nastala Fernandovým presunom do Európy určite ovplyvnila aj jeho tvorbu a v Saundersových nových pesničkách sa objavujú aj motívy ovplyvnené slovanskými, iberijskými, či balkánskymi prvkami.

Zdroj: Natália Novotná