Fenomén REBELOVÉ je zpět! Vychází komplet originálních nahrávek ke stejnojmennému muzikálu.

Když měl před dvaceti lety premiéru filmový retro muzikál Filipa Renče a Zdeňka Zelenky Rebelové s podtitulem Písničkový retrofilm z let šedesátých, stal se záhy fenoménem tuzemských kin a následně i televizních obrazovek. Dvěma Českými lvy oceněný snímek, který byl následně uváděn také jako muzikál v Divadle Broadway, nyní opět ožívá v nové úpravě scénáře i výpravy Hudebního divadla Karlín. S muzikálem znovu ožívají také výjimečné hity jednoho z vůbec nejlepších období české popmusic v podobě alba Písně z muzikálu Rebelové / Originální nahrávky z let 1960-1970. Podívejte se na video teaser: http://y2u.be/PNBZ1B-a4bo

Jedenadvacet songů na CD, resp. digitální verzi a čtrnáct na LP je vpravdě hudební esencí „zlatých šedesátých“. Yvonne Přenosilová, Helena Vondráčková, Marta Kubišová, Waldemar Matuška,Václav Neckář, Eva Pilarová, Petr Novák, Judita Čeřovská nebo Josef Zíma. Co jméno, to hudební legenda. Š-Š-Š, Pátá, Tereza, Stín katedrál, Oliver Twist či Já budu chodit po špičkách. Co píseň, to skutečný klenot.

Pro starší generace silné vzpomínky, pro omladinu možný objev výjimečné muziky, která ani po dekádách neztrácí nic ze své síly a kvality. V kombinaci se stylovou inscenací muzikálu a napínavými i dojemnými osudy mladých hrdinů v době dočasného svobodného nadechnutí ukončeného sovětskými tanky jednoduše nemůže zklamat.

Vyprodaná premiéra nového nastudování garantovaného F. Renčem a scenáristou Z. Zelenkou, která proběhla 9. července na Letní scéně v areálu PVA Expo Praha Letňany, budiž výmluvným důkazem, že ani pandemií způsobený posun v čase nijak neoslabil účinek největších hitů ze šedesátých let, podporujících zamilované i dramatické téma z roku 1968.

Trvalo to trochu déle, než bylo plánováno, nicméně nyní už můžeme s radostí říct, že Rebelové jsou zpátky! Jako muzikál, cédéčko, a tentokrát také jako vinyl (v obou případech s původními verzemi slavných písní)! Další důkaz faktu, že dobré věci prostě fungují stále…

Album Písně z muzikálu Rebelové na LP, CD i digitálně pořídíte zde:  https://lnk.to/RebelovePisneZMuzikalu
Bližší informace k muzikálu a plánovaným reprízám včetně termínů i předprodeje vstupenek najdete tady: www.hdk.cz/rebelove

TRACKLIST LP: Gina / Pátá (Down Town) / Jezdím bez nehod / Š-Š-Š (Sugar Town) / Stín katedrál / Oliver Twist / Mně se líbí Bob (My Boy Lollipop) / Včera neděle byla / Hvězda na vrbě / Popocatepetl twist (Lecon de twist) / Já budu chodit po špičkách / Tak prázdná (Perdono) / Brána milenců / Řekni, kde ty kytky jsou (Where Have All the Flowers Gone)

TRACKLIST CD: Měsíc / Gina / Pátá (Down Town) / Jezdím bez nehod / Chlapec z naší ulice / Nechte zvony znít / Š-Š-Š (Sugar Town) / Tereza / Jó, třešně zrály (Jailer, Give Me Water) / Stín katedrál / Oliver Twist / Nej, nej, nej… / Mně se líbí Bob (My Boy Lollipop) / Včera neděle byla / Hvězda na vrbě / Popocatepetl twist (Lecon de twist) / Já budu chodit po špičkách / Roň slzy (I´m Sorry) / Tak prázdná (Perdono) / Brána milenců / Řekni, kde ty kytky jsou (Where Have All the Flowers Gone)

Zdroj: SUPRAPHON a.s.