Fatt Kools už objavil nového skladateľa, projekt pokračuje!

Projekt Fatt Kools objavil nový hudobný talent. V prvom kole súťaže organizovanej značkou vlasového stylingu Taft Look a Rádiom_FM sa stal víťazom odbornej poroty Martin Nemček z Bratislavy so svojim projektom Heart Skipping Beats a skladbou Balance.

Porota ocenila jeho dobre vystavaný track, ktorý má slušnú nádej, aby sa objavil aj v hranosti slovenských rádií. „S Martinom Nemečkom sa určite bude dať dobre pracovať, je to multiinštrumentalista s dobrým hudobným cítením, verím, že v štúdiu z neho dostaneme maximum,“ uviedol Martin Fefe Žúži z odbornej poroty. „Výhra ma veľmi potešila. Sólový hudobný projekt je mojim detským snom,“ povedal huobník, ktorý má už 30 rokov a napriek nesporným kvalitám o ňom dodnes nebolo veľmi počuť.

Svojho víťaza si vybrali návštevníci internetovej stránky www.fattkools.sk a fanúšikovskej stránky na Facebooku. Najviac hlasov získal Samuel Gabriel ala DJ Náklad z Trenčína. Jeho track Old Tune zaujal aj porotu, ale nakoniec dali prednosť druhému v poradí. „DJ Náklad je hotový produkt. Myslím, že nebude mať problém presadiť sa. Úprimne neviem povedať, čo viac by sme mu v štúdiu mohli dať,“ vysvetľuje mierne odlišný výber odbornej poroty od poslucháčskeho hlasovania Fefe.

S víťazom prvého kola Fatt Kools sa pôjde nahrávať do profesionálneho štúdia a jeho track producentsky prevezmú Fefe a Ďuďo známi aj z kapely Hex.

Ako bonus na záver súťaže pripravili organizátori digitálne CD určené na download. Na stránke www.fattkools.sk bude vytvorená kompilácia so všetkými zúčastnenými vrátane digitálneho bookletu.

Projekt pre talenty – Súťaž Fatt Kools organizuje spoločnosť Henkel Slovensko, značka vlasovej kozmetiky Taft Looks, a Rádio_FM. Ambíciou projektu je vytvoriť priestor na prezentáciu originálnej tvorby mladých talentovaných ľudí. Tým najlepším vytvorí podmienky pre čo najlepší štart ich kariéry. Víťazi jednotlivých kategórií budú mať možnosť spolupracovať s profesionálnymi hudobníkmi a producentmi, za pomoci ktorých svoj „track“ spracujú v profesionálnom nahrávacom štúdiu. Následne bude širokej verejnosti predstavený na vlnách Rádia_FM, pričom sa z neho (v závislosti od obľúbenosti u poslucháčov) môže stať pravidelná rádiová rotácia.

Ochranné krídla a odborný dohľad nad celým projektom zastrešia známe mená z oblasti slovenskej hudobnej tvorby, a to Peter Dudák a Martin Žuži (členovia skupiny Hex).

Pokračujeme ďalej – Projekt pokračuje ďalej. Už koncom leta štartuje druhé kolo súťaže. Tentokrát sa bude hľadať nadaný remixér. „Našim cieľom je umožniť rozlet nadaným mladým talentom,“ hovorí Alex Suja Brand Manager spoločnosti Henkel Slovensko. „Zatiaľ lovíme v hudobných vodách, ale ambíciou je projekt posunúť k multižánru, keď chceme pre verejnosť objaviť napríklad aj šikovných dizajnérov, grafikov, či textárov,“ dodáva.

Viac o projekte Fatt Kools nájdete na www.fattkools.sk a www.facebook.com/fattkools

Fatt

O Rádiu_FM: Rádio_FM je programovou službou Slovenského rozhlasu. Sme hudobné rádio s presahom do kultúrneho priestoru orientovaného na náročnejšieho mladého poslucháča. Zabávame, vzdelávame, informujeme. Nechceme byť najpočúvanejšie, ale najpočúvateľnejšie rádio na Slovensku. Rádio_FM je iné. Odlišujeme sa hudbou i slovom. Vyberáme to najlepšie, čo na domácej i zahraničnej scéne vzniká. Od indie rocku, cez dubstep, hip-hop, world music, metal až po tanečnú elektronickú hudbu či džez. To všetko je neoddeliteľnou súčasťou našich playlistov vo dne i v noci. Témy, o ktorých hovoríme, sú témami_FM. Zaujímavé, aktuálne, vždy netradične spracované. Naši moderátori a dídžeji na vás z rádia nikdy nekričia. Hovoria. Aj podľa toho spoznáte Rádio_FM na prvé počutie. Viac informácií na www.radiofm.sk

O spoločnosti Henkel: So svojimi vedúcimi značkami a technológiami celosvetovo pôsobí v troch oblastiach podnikania: Starostlivosť o domácnosť, Starostlivosť o telo a Adhesive Technologies (Lepidlá Technológie). Spoločnosť, založená v roku 1876, so svojimi známymi značkami Persil, Schwarzkopf a Loctite globálne zastáva vedúce postavenie na trhu tak v spotrebiteľských ako aj priemyselných odvetviach. Henkel zamestnáva okolo 48 000 pracovníkov a v roku 2010 dosiahol tržby vo výške 15,092 mld. EUR a upravený prevádzkový zisk vo výške 1,862 mld. EUR. Prioritné akcie Henkel sú evidované v indexe DAX a Henkel sa radí medzi 500 obratovo najsilnejších spoločností sveta (Fortune Global 500). Spoločnosť Henkel Slovensko, ako súčasť Henkel Central Eastern Europe, dosiahla v roku 2010 na domácom trhu obrat vo výške 85,4 milióna EUR. Ku koncu roka 2010 spoločnosť zamestnávala 472 pracovníkov. Viac informácií na www.henkel.sk

Zdroj: Martin Rončák, PR manažér projektu
Publikoval: Redakcia GREGI.NET