Fanúšikov orchestra Bratislava Hot Serenaders čakajú posledné dva profilové koncerty v tomto roku

Už túto nedeľu rozozvučí hot-jazzová hudba 20. a 30. rokov priestory Spoločenského domu Nivy, kde orchester Bratislava Hot Serenaders odohrá svoj novembrový profilový koncert.Posledným, tentoraz 17. decembra, bude každoročne vypredaný vianočný koncert, ktorým orchester ukončí ďalší úspešný koncertný rok.

Orchester, ktorý je jediný svojho druhu na Slovensku, však počas nadchádzajúcich koncertov nepredstaví len svoje najlepšie kúsky. Odznejú aj premiéry nových skladieb, ktoré si hudobníci radi otestujú medzi svojimi vernými. Bratislava Hot Serenaders odohrajú vSpoločenskom dome Nivy každú sezónu rovných desať koncertov, tento rok aj s podporouNadácie mesta Bratislavy. Aj vďaka nej môže orchester pokračovať vo vyše tridsaťročnej tradícii profilových koncertov, čo sa u nás v takomto rozsahu pravdepodobne nepodarilo žiadnemu telesu.

Do Spoločenského domu Nivy, ktorý sprostredkúva príjemnú a nezabudnuteľnú atmosféru koncertov nesúcich sa v duchu „starých čias“, sa oplatí prísť. „Jednoducho je to našadomovská scéna,“ hodnotí Miloš Stančík, spevák a manažér orchestra. Pripomína, že atmosféru koncertov pomáha okrem kultúrneho domu z 50. rokov dotvárať aj Kino Nostalgia, vďaka ktorému sála prešla citlivými úpravami. Poslucháči si tak môžu vychutnať koncert v nových pohodlných kreslách a najnovšie komfort návštevníkov zlepšila klimatizácia. „Nesmieme však zabudnúť ani na reštauráciu Café Nostalgia, ktorá si už zopár rokov držívysokú úroveň, a pred, počas a po koncerte si v nej vedia poslucháči vychutnať nielen pohár dobrého vína,“ uzatvára a na nedeľnú pohodu pozýva Stančík.

Unikátny orchester Bratislava Hot Serenaders sa pod vedením vynikajúceho trubkára a umeleckého vedúceho Juraja Bartoša už od r. 1991 špecializuje na hot-jazzovú a tanečnú hudbu 20. až 30. rokov. Na Slovensku je jediný svojho druhu a vo svete patrí medzi špičku v autentickej interpretácii hot-jazzovej hudby z tohto obdobia. Dôkazom sú ocenenia z európskych festivalov, ako aj pozitívne ohlasy a kritiky z celého sveta.

VIDEO:​​https://youtu.be/2FJhZl1Fuw8?si=wVW_pxakE5t81hIY
VSTUPENKY: https://www.serenaders.sk/#tickets

Zdroj: TS