Famózny spevák a multiinštrumentalista Bobby McFerrin zavíta po rokoch na Slovensko!

Veľká udalosť na slovenskej hudobnej scéne! Fantastický spevák, skladateľ a dirigent Bobby McFerrin vystúpi po rokoch v Bratislave. Autor hitu „Don’t Worry, Be Happy“ zaspieva v Starej tržnici. Vzhľadom na to, že je známy dokonalou improvizáciou, slovenský koncert bude určite jedinečný.

Slávny spevák a skladateľ Bobby McFerrin sa na Slovensko už veľmi teší a sľubuje nezabudnuteľný zážitok. Nenechajte si ujsť výnimočný koncert nositeľa 10 cien Grammy. Jeho originálny štýl a unikátna technika spevu zaplnia Starú tržnicu 15. júna!

Americký džezový spevák, skladateľ a dirigent Bobby McFerrin sa po rokoch opäť postaví pred slovenské publikum. Originálny improvizátor vystúpi v bratislavskej Starej tržnici a sľubuje nezabudnuteľnú šou.

Bobby 2

„Som šťastný, keď môžem objavovať niečo nové a prajem si, aby tento zážitok publikum zdieľalo so mnou. Rád improvizujem a beriem si z každého žánru kúsok– niečo z klasiky, niečo z džezu. Nikdy vopred nič neplánujem, prídem na pódium a začnem spievať. Keď sedím pred ľuďmi, baví ma spraviť si z nich „svoju kapelu“,“ vysvetlil Bobby McFerrin.

Multiinštrumentalista a známy a capella spevák sa preslávil vďaka originálnemu štýlu a unikátnej technike spevu. Dokonale ovláda svoj hlasový rozsah štyroch oktáv a dokáže vytvoriť ilúziu dvojhlasného aj viachlasového spevu.

„Cvičiť s hlasom je oveľa ľahšie ako na klavíri alebo husliach. Keď máte naozaj dobrý sluch a hlas, dokážete zaspievať všetko. Ja som mal navyše šťastie, že som sa ako mladík dostal k Jonovi Hendricksovi, od ktorého som sa veľa naučil,“ tvrdí s úsmevom Bobby McFerrin. 

Autor hitu „Don’t Worry, Be Happy“ na Slovensku vystúpil po prvý raz v roku 1986 na Bratislavských jazzových dňoch. Odvtedy viackrát vystúpil predovšetkým v susednom v Česku, ale aj v našej krajine a na publikum má veľmi dobré spomienky.

 “Od čias socializmu sa toho u vás veľa zmenilo, ale publikum je stále rovnako srdečné. Spontánne reakcie ľudí ma vždy veľmi potešia. Musím povedať, že mi naozaj lichotí, že dosiaľ boli sály vždy vypredané,teší sa Bobby McFerrin.

Slávny umelec je držiteľom 10 cien Grammy. Prvú z nich získal už v roku 1985 za pieseň „Another Night in Tunisia“, ktorá vznikla v spolupráci s Manhattan Transfer. Keď si o tri roky neskôr išiel prevziať ďalšiu Grammy za skladbu „Don’t Worry, Be Happy“, hrial sa tento hit už niekoľko mesiacov na výslní rozhlasových hitparád. Bobby McFerrin však na túto popularitu nedbal a vrhol sa na štúdium dirigovania, ktoré ukončil prvým verejným vystúpením v roli dirigenta Symfonického orchestru San Francisco v roku 1990. 65-ročný umelec stále aktívne vystupuje a ohuruje publikum po celom svete. Nenechajte si ujsť úžasný koncert 15. júna 2016 v Starej tržnici v Bratislave, lístky si môžete kúpiť prostredníctvom siete Ticketportal na https://www.ticketportal.sk/event.aspx?id=21683

BMF_BA_A1_594x840mm 

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: Mania Promotion