Exkluzívny klubový koncert talianskej hviezdy Maria Biondiho už budúci týždeň!

Spolupracoval s veľkými orchestrami, ale aj s filmovými štúdiami Disney, hráva v malých zostavách v intímnych jazzových kluboch aj na rozľahlých pódiách. Jeho hlboký, zachrípnutý hlas pripomína spevácke legendy ako Lou Rawls, Barry White či Luther Vandross, a je ako stvorený pre precítené, jazzovo ladené lovesongy.

Najstarší syn sicílskeho speváka Mario Biondi (pôvodným menom Mario Ranno) a vnuk opernej speváčky už ako dvanásťročný spieval v kostolných zboroch. Len o niečo neskôr pracoval ako štúdiový spevák na cudzích projektoch a skúšal to aj v opere. Ovplyvňovala ho vášnivá hudba Jamesa Browna či Arethy Franklin, inšpiroval ho aj Al Jareau a John Benson. Mariova prvá vlastná šanca prišla v roku 1988, keď dostal možnosť predskakovať na talianskom koncerte Raya Charlesa.

Neskôr skúšal preraziť v disko hudbe, no skutočne mu sadol až soul a jazz – na jeho prvom albume Handful of Soul (2006), ktorý nahral spolu s fantastickými hudobníkmi The High Five Quintet, sa objavila pieseň This is what you are, ktorá ho vystrelila do povedomia širokého medzinárodného publika. Album sa skladal z prerábok jazzových a soulových klasík aj vlastných skladieb a priniesol Biondimu možnosť koncertovať po celej Európe. Zároveň sa počas menej ako troch mesiacov stal platinovým. Ďalším albumom bola platňa nahratá spolu s Duke Orchestra, nasledovali krásne spolupráce s Chaka Khan, Michaelom Boltonom, kapelou Incognito či Crusaders. Na svojom albume duetov chcel dať šancu menej známym talianskym hudobníkom, vrátane svojho vtedy len 21-ročného brata.

Tvrdí, že jeho kapela je ako jeho rodina, pretože spolu v podstate žijú: spolu cestujú, premýšľajú aj hovoria o hudbe a tvoria. Maria Biondiho s jeho zamatovým hlasom zažijeme už v utorok 25. novembra v Ateliéri Babylon v Bratislave o 20.00h.

Brány klubu sa otvoria návštevníkom už o 18.30h. a cca od 19.00h. vás správne naladia a zahrejú úvodným setom DJ Shakul a Jaslo (sax, fl).

Cyklus špičkových koncertov City Sounds prinesie aj vystúpenia a Cassandry Wilson (11.december) a Gregory Portera (22.apríl 2015).

FB event: https://www.facebook.com/events/971535739542674/
Viac informácií: https://www.facebook.com/csbratislava

Mario Biondi - Sun - Front

Zdroj: Matej Salek