Exkluzívny dovoz z Rumunska – Fanfare Ciocarlia!

V Bratislave na budúci rok vystúpi rumunský súbor Fanfare Ciocarlia, ktorý býva často označovaný za „najrýchlejšiu“ hudobnú skupinu na svete. Laureáti mnohých hudobných ocenení na poli world music predvedú 17. apríla v bratislavskom Majestic Music Clube strhujúcu show a nielen svojou hudbou, ale aj vystupovaním vykreslia naživo obraz „bláznivého Balkánu“ známeho z filmov Emira Kusturicu ako Underground či Čierna mačka, biely kocúr.

Dvanásťčlenná skupina z rumunskej dedinky Zece Prajini býva označovaná za najstrhujúcejšiu a muzikantsky najvyzretejšiu balkánsku dychovku. V roku 2011 odohrala spoločné turné s ďalšou legendou tohto žánru Boban & Marko Markovic Orkestar, počes ktorého skupiny nevystupovali jedna po druhej, ale obe naraz: Nevedeli sa totiž dohodnúť, ktorá z nich má byť predskokanom.

Fanfare

Fanfare Ciocarlia má na konte päť radových albumov, ktoré dlhé týždne figurovali na čele rebríčkov world music. Populárnym sa stal aj celovečerný film o tejto skupine od nemeckého režiséra Ralfa Marschallecka, ktorý zachytáva okrem iného povestné až 30-hodinové vystúpenia Fanfare Ciocarlia na balkánskych svadbách a atmosférou pripomína práve Kusturicove filmy.

Predpredaj vstupeniek na aprílový koncert Fanfare Ciocarlia bol už spustený, pričom prebieha výlučne prostredníctvom internetovej stránky www.orepole.sk. Prvých 200 vstupeniek sa dá kúpiť za 13 eur, neskôr bude cena stúpať.

Usporiadateľská agentúra Ore Pole priniesla do Bratislavy v minulých mesiacoch interpretov ako N.O.H.A., Parov Stelar Band, The Young Gods či Belleruche a v najbližších dňoch by mala oznámiť mená ďalších chystaných interpretov na budúci rok.

Zdroj: Agentúra Ore Pole
Publikoval: Redakcia GREGI.NET