Exitab release party: Zahrá aj glasgowský beatmaker Dam Mantle!

Vychádzajúci talent glasgowskej elektronickej scény Dam Mantle pri svojej ostatnej návšteve Bratislavy prekvapil prudko upbeatovým setom vyskladaným z paradoxne nie veľmi tanečného, ale o to progresívnejšieho EPčka ‚WE‘.

Jeho čerstvý albumový debut ‚Brothers Fowl‘ vychádza na labeli Notown, ktorému šéfuje Derwin Schlecker aka Gold Panda. Magazín Consequence of Sound a pár ďalších album vynášajú do neba. Kolonka similar artists na last.fm ukazuje mená ako Mount Kimbie, Illum Sphere, Flako a vlastne celý zoznam toho najzaujímavejšieho, čo sa deje nielen v britskej progresívnej elektronike. Koncerty Dam Mantle sú udalosťou, nečudo, že ho bookujú prestížne festivaly ako All Tomorrows Parties, či OFF.

Brothers Fowl stream nájdete tu.

Celý večer sa bude okrem toho točiť okolo najnovších releasov na Exitabe. Ink Midget koncertom pokrstí svoj albumový debut ‚Re-leave‘, na ktorom hosťujú Pjoni aj Sifon z českých WWW. ‚Re-Leave‘ spája klubové vplyvy ako trap, juke a glitch-hop s jemnými zašumenými melódiami, podivnými hlukmi, akustickými nástrojmi, či field-recordingom. Album si môžete stiahnuť zadarmo cez Exitab online shop, prípadne ho podporiť ľubovoľnou sumou, alebo predobjednať na CD v bohatom sieťotlačovom booklete s dizajnom od Daniely Olejníkovej a Damiana Herba.

Britský producent Aches si túto jeseň pripísal na konto albumový debut ‚Glass Lip‘ a z posledného vydania Creepy Teepee Festivalu si odniesol cenu za najlepší live-act. Vo Fuge predstaví svoj remixový release ‚Easy Ghost‘.

Braňo Findrík operujúci pod menom Dead Janitor otváral a tiež uzatvorí tohtoročný katalóg Exitabu. Po vynikajúcom sete na Wilsonicu predstaví okrem svojej post-indrustialnej ťažoby z ostatného ‚The Pigeon Superstion‘ aj zvuk nového EP Curiosity Killed The Cat.

Dam Mantle a Dead Janitor zahrajú s vlastnými vizuálmi, o zvyšok sa postará Stix. Večer svojimi setmi uzavrú Junior (Good Vibration) a Jvris (Exitab).

EVENT: https://www.facebook.com/events/278710002249268/

Zdroj: Exitab