EUROPE OUR HOME: Summit_2.0: Jedinečná poľsko – slovenská divadelná koprodukcia už 10. augusta v Bratislave.

Bratislavské nezávislé Divadlo SkRAT spolu s poľským Teatr Ósmego Dnia počas leta neoddychujú. Divadelné prázdniny zamenili v auguste za spoloprácu na projekte EUROPE OUR HOME. V rámci neho spoločne vytvoria inscenáciu Summit_2.0. Predstavenie bude pre verejnosť prístupné zadarmo, 10. augusta o 21:00 na Tyršovom nábreží v Bratislave.

Inscenácia trefne a výrazne obrazne poukazuje na problémy súčasnej Európy. Summit_2.0 je monumentálne herecké predstavenie v otvorenom priestore s použitím pohyblivých objektov. Inscenácia prezentuje vládcov sveta, celebrity, ktoré sa obklopujú luxusom a bavia sa na účet obyčajných ľudí. Iba skepticky medzi seba púšťajú cudzinca spoza železnej opony. Nakoniec ho pozývajú na veľkú hostinu, ktorej hlavným chodom je naporciovaný živý človek. Nasleduje chvíľa nasýtenia, uspokojenia, dekadentnej únavy a ukojenia potreby perverznej zábavy.

sumit

V rukách hrdinov sa objavujú detské pištole a začína sa vojna ako z mládežníckych, či počítačových hier. Farebný svet sa mení na oceľovo monochromatickú vojenskú formáciu. Svetu vládnucich sa však postaví svet nových generácií – mladých ľudí, ktorí si vyberajú iný životný štýl. Scény predstavenia nadväzujú na slávne filmy Luisa Buñuela Diskrétny pôvab buržoázie a Prízrak slobody.

Predstavenie Summit_2.0 uvedie Divadlo SkRAT a Teatr Ósmego Dnia v rámci Kultúrneho leta a Hradných slávností mesta Bratislava.  Projekt je realizovaný s finančnou podporou Fondu na podporu umenia, Poľského inštitútu v Bratislave, BKIS, Ars Bratislavensis

Summit_2.0 / Tyršovo nábrežie / 10.08.2016 / 21:00 h
Účinkujú: Lucia Arendášová, Inge Hrubaničová, Ľubo Burgr, Vlado Zboroň, Milan
Chalmovský, Boris Adamčík, Martin Kokavec, Ewa Wójciak, Tadeusz Janiszewski, Marcin
Kęszycki, Adam Borowski, Jakub Staskowiak, Piotr Najrzał, Jacek Chmaj
Koordinácia a produkcia: Agata Podemska, Sandra Polovková, Ľubo Burgr

 

Zdroj: Divadlo SkRAT