Euro Bike Fest: kapela Olympic na najväčšom českom motofestivale zahraje v novej zostave.

Přípravy na pátý ročník největšího českého motofestivalu Euro Bike Fest jsou v plném proudu. Stovky motorek, desítky amerických vozů – hotrodů – a tisíce jejich příznivců se sjedou o víkendu 23. až 26. května na Pálavu. Dobrou zprávou je, že kapela Olympic, jejíž vystoupení na festivalu bylo po úmrtí člena kapely ohroženo, tady 24. května nakonec svůj koncert odehraje. Bude to jejich vůbec první koncert s hostem za bicími. 

„Kapela Olympic si zaslouží obdiv, že potom, co se stalo, to nezabalili. A jsme samozřejmě moc rádi, že na Euro Bike Festu na Mušově vystoupí, dokonce to bude jejich první koncert v nové sestavě,“ poznamenává hlavní organizátor festivalu Michal Mnacakanov.

Euro Bike Fest je největším festivalem svého druhu v ČR. Koná se v rekreačním areálu ATC Merkur Pasohlávky na břehu Mušovských jezer pod Pálavskými vrchy. Na své si tady přijdou příznivci všech typů motocyklů, od chopperů až po silniční speciály. „Nezáleží ale na tom, zda přijedete na motorce, v autě, na kole nebo přijdete pěšky. Euro Bike Festem chceme oslovit všechny, nejen motorkáře.  Doprovodný program je koncipovaný pro všechny milovníky dobré hudby, zábavy a adrenalinu,“ prozrazuje přidanou hodnotu festivalu Michal Mnacakanov.

Program celého víkendu bude nadupaný:

V pátek 24. května vystoupí legenda českého rocku, kapela Olympic, a kapela Portless (ex Support Lesbians) . V sobotu 24. května pak zahrají revivalové pecky – italští  Aerosmith tribute , Rammstein Members Club a spousta dalších. O hudební produkci se postarají také dvě DJské scény.

V sobotu vyletí nahoru adrenalin i otáčky motorů. Na místní hliněné ploché dráze FlatTrack – jediné ve střední a východní Evropě – se utkají flattrackoví mistři z celé Evropy. Rychlý závod na speciálních „sebevražedných“ strojích, kdy se jde při driftování v zatáčkách doslova na lokty, slibuje nevšední zážitek.

Současně bude na Euro Bike Festu probíhat finále soutěže motocyklových přestaveb Big Lake Custom 2013, oficiálního Mistrovství východní Evropy v rámci soutěže Custom Chrome Europe. K vidění bude na 70 vymazlených mašinek a netradičních přestaveb klasických strojů. Na Pálavu přijedou také majitelé hotrodů, podomácku vytuněných amerických vozů.

Aby toho adrenalinu nebylo málo, na návštěvníky tady čeká 13 zápasů v thaiském i klasickém boxu. V exhibičním zápasu se předvede také Lukáš Konečný, bronzový medailista ze dvou mistrovství světa a mistr Evropy WBO. Vzrušení slibuje profesionální foto stage s modelkami na motorkách. Vyfotit si tu svouJ budou moci také sami návštěvníci festivalu. V areálu festivalu bude mít stanoviště Policie ČR, se kterou pořadatelé festivalu úzce spolupracují. Policisté předvedou mimo jiné své dálniční stíhačky, speciálně upravené Passaty. Velkou atrakcí, stejně jako na loňském ročníku, budou vyhlídkové lety nad Pálavou.

Areál o velikosti 20 hektarů, který se rozkládá na břehu Novomlýnských nádrží s výhledem na Pálavu, je jednou z návštěvníky oceňovaných předností Euro Bike Festu. „V rozlehlém prostoru si každý najde to své. Můžete se občerstvit, vykoupat se, grilovat, zatančit si, sledovat ohňostroj nebo se zkrátka pokochat stovkami těch nejlepších strojů a třeba se s nimi vyfotit na připravené foto stage,“ vyjmenovává možnosti Michal Mnacakanov. Poloha Pasohlávek navíc přispívá k vysoké účasti zahraničních hostů, především ze Slovenska a Rakouska.

Vstupné Euro Bike Fest:
500 Kč na celou akci, v předprodeji 400 Kč
150 Kč na sobotu 24. května pro pěší od 12:00 – 18:00

www.eurobikefest.cz
www.facebook.com/EuroBikeFest

Zdroj: EURO BIKE FEST 2013