Eros Ramazzotti vydal prvý videoklip AMA z pripravovaného albumu BATTITO INFINITO. Na Slovensku ho naživo prvýkrát zaspieva na budúcu jar.

Taliansky spevák Eros Ramazzotti ponúkol svetu ochutnávku svojho pripravovaného albumu zverejnením videa AMA. Svoj najnovší hudobný počin slovenskému publiku naživo predstaví v Košiciach aj v Bratislave na jar 2023. 

Talianska pop-rocková hviezda, Eros Ramazzotti, len nedávno zverejnila dátumy celosvetového turné k novému albumu BATTITO INFINITO, ktorý sa na pultoch predajní objaví už  v septembri  tohto roku. Spolu so spustením predaja niekoľkomesačnej, rovnomennej koncertnej šnúry, ktorá  vyvrcholí v Európe, zverejnil aj prvý videoklip k piesni AMA.  Slováci si Ramazzottiho nové piesne vrátane horúcej novinky, ale aj jeho legendárne hity, majú možnosť vychutnať  hneď v dvoch slovenských mestách a to v košickej Steel Arénedňa 8.3.2023 a na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave 15.4.2023.

Prvý singel AMA je manifestáciou lásky 

Charizmatický spevák, hneď prvým vydaným singlom z pripravovanej novej štúdiovky BATTITO INFINITO, vystrelil poriadne vysoko! Novinka AMA, v preklade milovať, sa okamžite dostala priamo do Top 100, v rebríčkoch hranosti  European Radio Airplay, s obrovským úspechom v 24 krajinách po celom svete.

Videoklip AMA je celý založený na nápade samotného Erosa Ramazzottiho a je venovaný Michelle Hunziker a  spevákovej dcére Aurore, ktorá vzišla z ich spojenia a lásky. AMA vyjadruje nádej, volanie vidieť svet novými očami v zložitom čase a vo veku, v ktorom je príliš veľa nenávisti a horkosti. AMA [MILUJTE] svojho blížneho, AMA [MILUJETE] seba, AMA [MILUJTE] tých okolo vás a tých, ktorí obohatili váš život, s ktorými láska nikdy nekončí, ale nadobudne novú podobu – inú, no rovnako významnú – je text, ktorým Ramazzotti šíri posolstvo celosvetovej lásky, bez obmedzení, hraníc a bariér.

Revolučné hudobné video v réžii Alexa Tacchiho bolo natočené v jednom z najväčších európskych štúdií – CR49, ktoré sa nachádza v spevákovej rodnej zemi – Taliansku. Unikátny vizuál v klipe Ramazottiho produkčný tím  dosiahol použitím špičkovej technológie schopnej produkovať skutočnú mágiu, hodnej tých najlepších kinematografických produkcií. Využitím LED obrazoviek a softvéru na 3D animáciu vytvorili virtuálne kulisy premosťujúce komunikáciu medzi kamerami a scénou, čím vznikli mimoriadne realistické perspektívy.

Zverejnením videa k piesni AMA, spustil Eros Ramazzotti predpredaj očakávaného albumu, ale aj predaj vstupeniek celosvetového turné, na ktorom ho naživo odprezentuje. Vstupenky na slovenské koncerty EROSA RAMAZZOTTIHO v Košiciach i v Bratislave sú tak už konečne v  predaji na www.vivien.sk a v sieti Ticketportal. 

EROS RAMAZZOTTI

Eros Ramazzotti je nesporne jeden z najúspešnejších svetových umelcov. Jeho piesne významne mapujú históriu talianskej hudby a sú počúvané fanúšikmi naprieč celou zemeguľou. Rodák z Ríma predal 70 miliónov nahrávok, na konto si pripísal vyše 2 bilióny vypočutí na online platformách a takmer 2 bilióny vzhliadnutí na YouTube kanáli.

Po 14 štúdiových albumoch, vypredaných európskych koncertných sálach a svetových turné, nespočetných oceneniach a uznaniach, teraz oslavuje 35 rokov svojej kariéry s “BATTITO INFINITO ”, celosvetovým turné k novému albumu, ktoré uzrie svetlo sveta 16. septembra 2022.

Posledný album „Vita Ce N’è“ vydal umelec v roku 2018 a bol predstavený kolosálnym turné 90-tich vystúpení, v 32 krajinách po celom svete. „Vita Ce N’è World Tour” odštartovalo v Olympiahalle v Mníchove. Veľkolepú šou malo možnosť zažiť i slovenské publikum. Z koncertu, ktorý sa uskutočnil 5.10.2019, si fanúšikovia talianskej hudby odniesli nielen skvelý  hudobný, ale aj vizuálny zážitok. Album  „Vita Ce N’è“  zachytáva začiatky projektu vydávania na vinyle a digitálneho formátu nahrávok, ktoré charakterizujú jeho umeleckú cestu počas rôznych štádií a znovu objavuje nadčasovú ponuku hitov ako: „Dove C’è Musica“, „Nuovi Eroi“, „Tutte Storie“, „ER9S“, „Stilelibero“, „In Ogni Senso“, „In Certi Momenti“.

EROS RAMZZOTTI / BATTITO INFINITO  WORLD TOUR
8. MAREC 2023 / Steel Aréna (Košice)
9.  APRÍL 2023 / Zimný štadión O. Nepelu (Bratislava)
Vstupenky sú dostupné na www.vivien.sk a v sieti Ticketportal od štvrtku 23. júna 2022 10:00 hod.

Zdroj: Vivien