Erik Rothenstein predstaví na Liptove projekt so speváckym duom Elsa Valle & Gábor Winand.

V utorok 26. novembra 2019 od 19:00 sa v klube Route 66 v Liptovskom Mikuláši predstaví slovensko-maďarsko-kubánska zostava pod vedením saxofonistu, skladateľa a aranžéra Erika Rothensteina.

Erik sa v poslednom období prezentuje ako líder originálnych projektov. Jeho tvorbu charakterizuje hľadanie nového hudobného výrazu a spájanie rôznych vplyvov. Preto si na spoluprácu pozval kubánsku speváčku Elsa Valle a jej maďarského kolegu Gábora Winanda. Repertoár zoskupenia tvoria autorské skladby s originálnymi aranžmánmi, ktoré vďaka dvom vokalistom, barytón saxofónu a bas trombónu prinášajú veľmi jedinečný zvuk.

Elsa sa narodila a vyrastala na Kube, kde študovala hudbu na prestížnej Escuela Nacional De Artes (medzi absolventov patria aj také celosvetovo známe mená ako saxofonista a klarinetista Paquito D‘ Rivera, klavirista Chucho Valdes alebo trubkár Arturo Sandoval). Jej hlas a spev sú charakterizované ako melancholické a zvodné s citom pre výbušnú improvizáciu.

Gábor začal hrať na klarinete ako 8-ročný, čoskoro pridal aj saxofón a priečnu flautu. Do jeho 18. rokov ho jazz nezaujímal, ale život mu zmenili Ella Fitzgerald a Louis Armstrong. Rok na to sa prihlásil na budapeštianske Konzervatórium Béla Bártoka, kde vyštudoval jazzový spev. Inštrumentálne postupy prenáša do speváckeho výrazu, čo z neho robí mimoriadne zaujímavého interpreta. 

  • Elsa Valle – spev
  • Gábor Winand – spev, saxofón
  • Erik Rothenstein – barytón saxofón
  • Michal Motýľ – basový trombón
  • Ľudovít Kotlár – klavír
  • Matej Štubniak – kontrabas
  • Marián Ševčík – bicie nástroje

Okrem letného Mikulášského Jazzového Festivalu, ktorý sa spravidla koná posledný júlový víkend, sa Liptovčania môžu každý mesiac tešiť na jeho klubovú verziu – Jazz v meste.

Ďalší program:
30. december 2019 – Dorota Nvotová & Talent Transport – More  
30. január 2020 – vLáska / Teatro Fatal (dvojkoncert)
08. február 2020 – Allison Wheeler & Daniel Bulatkin (USA/RUS)

Vstupenky na tootoot.fm

Zdroj: TS