ERDINGER ALKOHOLFREI SLOVAKMAN TRIATLON 2020 V PIEŠŤANOCH UŽ TENTO VÍKEND.

Výstrel z dela o 7:00 hod. ráno už túto sobotu odštartuje triatlonové preteky Erdinger Alkoholfrei Slovakman 2020. Z Lodenice v Piešťanoch, cez Sĺňavu a Červeník, popri Kolonádovom moste a Barlolámačovi. Cez tieto miesta bude viesť 226-kilometrová trať 18. ročníka dlhého triatlonu.

Lukas Bukoven – RedBull.sk (1)

NA ŠTARTE 240 ŽELEZNÝCH MUŽOV A ŽIEN

 V piešťanskej Lodenici sa v sobotu 1. augusta 2020 na štart postaví rekordné množstvo účastníkov z jedenástich krajín. Z celkového počtu 240 pretekárov bude 223 mužov a 17 žien. Veľkú triatlonovú výzvu si tento rok nenechá ujsť držiteľ traťového rekordu Tomáš Řenč, ale ani deväťnásobný víťaz Slovakmana, Petr Vabroušek. Medzi ženami o triumf znova zabojujú aj Aya Stevens, Helena Kotopulu či Simona Křivánková. A poriadne silné zostavy avizujú tento rok aj štafetové tímy. Okrem olympionika Richarda Vargu, ktorý sa v jeho tíme postará o plávanie, budú víťazné priečky atakovať aj reprezentanti v cyklistike Marek Čanecký s Patrikom Tyborom, ale aj mladý triatlonista Marek Pavuk. Ambíciou týchto štafiet je ísť pod čas 7:30:00.

Lodenicu čaká skutočne nabitá športová sobota. V jeden deň a na jednom mieste prebehnú Majstrovstvá Slovenska v dlhom triatlone, Majstrovstvá Českej republiky v dlhom triatlone a Czechmantour 2020. Okrem triatlonových pretekov budú Piešťany aj dejiskom Majstrovstiev SR v diaľkovom plávaní na 5 km.

Lukas Bukoven – RedBull.sk (2)

DOPRAVNÉ OBMEDZENIA A BEŽCI V CENTRE PIEŠŤAN 

Vodičov organizátori prosia o trpezlivosť a zvýšenú pozornosť na ceste medzi Piešťanmi a Červeníkom, kde bude prebiehať cyklistická časť pretekov. Obyvateľov Piešťan organizátori zase upozorňujú na zvýšený pohyb bežcov medzi Lodenicou a Mestským parkom v čase od 12:00 do 23:00 hod. a vopred ďakujú aj za povzbudzovanie popri trati. Erdinger Alkoholfrei Slovakman bude tento rok prebiehať v zmysle aktuálnych nariadení o organizácii športových podujatí, s dodržanými hygienickými pravidlami a zodpovedným prístupom organizátorov aj účastníkov.

AKTUÁLNE INFORMÁCIE NÁJDETE NA WEBE SLOVAKMAN.SK A SLOVENSKÝ TRIATLONOVÝ ŠAMPIONÁT MÔŽETE SLEDOVAŤ AJ NA FACEBOOKU A INSTAGRAME.

Tomas Bukoven – RedBull.sk (1)

VIAC O TRIATLONE A PRETEKOCH SLOVAKMAN 

Klasický dlhý triatlon, Slovakman, začal písať svoju históriu v roku 2003 v Nitre a po ôsmich rokoch sa presunul do novej lokality, ktorou sa stali Piešťany. Erdinger Alkoholfrei Slovakman funguje ako jediný dlhý triatlon na Slovensku vďaka organizačnému nasadeniu, zapáleniu pre šport a spolupráci klubov ŠK Delfín Nitra a SMTA Nitra, ktorí za podporu vďačia aj mestu Piešťany.

Triatlon je jedinečnou a náročnou športovou disciplínou zloženou z plávania, cyklistiky a behu. Celková vzdialenosť, ktorú účastníci na dlhom triatlone prekonávajú, je neuveriteľných 226 km. Začína sa plávaním v dĺžke 3,8 km v Sĺňave, potom nasleduje 180 km na bicykloch medzi Piešťanmi a Červeníkom rozdelených do šiestich okruhov. Záverečná bežecká trať dlhá 42,2 km sa tiahne medzi Lodenicou a mestským parkom, popri známej soche Barlolámača. Podobne ako v cyklistike, 7 km okruh účastníci absolvujú šesťkrát. Do cieľovej rovinky musia športovci dobehnúť za menej ako 17 hodín.

Zdroj: TS