Enter Shikari: Stalé pupulárnejší britovia opäť vystúpia v Čechách!

Ve středu 14. září bude pražský klub Roxy patřit všem, kdo mají rádi pořádný hudební odvaz – vystoupí zde totiž britský kvartet ENTER SHIKARI, jehož popularita u nás neustále stoupá, doplnìn navíc o další dvì nářezové partičky – YOUR DEMISE a LETLIVE.

Enter Shikari z londýnského předmìstí St. Albans, patří k nejzmiňovanìjším jménùm při výčtu objevù britské hudební scény třetího tisíciletí. Tato parta tehdy sotva zletilých výrostkù začala před necelými osmi lety ve své tvorbì používat dosud neslýchanou kombinaci – tvrdý a energický kytarový post-hardcore smíchaný s elektronickými riffy a samply, doposud používaných výhradnì v tzv. „taneční“hudbì.

Debutní album kapely „Take To The Skies“ z března roku 2007 zaznamenalo nebývalý úspìch – přestože nevyšlo u žádného nadnárodního vydavatelství, podařilo se ho prodat čtvrt miliónu kopií, což je v éře internetového stahování skutečnì unikátní výsledek. Enter Shikari logicky neušli pozornosti médií a následující roky posbírali jednak neskutečné množství rùzných ocenìní, ale také obrovské koncertní zkušenosti z účinkování na nejvìtších britských i evropských festivalech, jakož i na klubových šňùrách v USA, Japonsku či Austrálii.

Enter Shikari

V červnu 2009 pak vyšlo druhé album kapely, nazvané „Common Dreads“, které na jednu stranu přineslo ještì experimentálnìjší sound a aranže, ale rovnìž příjemnì překvapilo skalní fanoušky zachováním angažovanosti kapely a závažných témat v textech.

Enter Shikari vystupovali v ČR už pìtkrát – kromì účinkování na festivalech Rock For People a Trutnov Open Air, a předskakování slavnìjším Linkin Park a The Prodigy, absolvovali rovnìž v pražském Lucerna Music Baru před cca osmnácti mìsíci svùj první samostatný koncert na našem území, s nezapomenutelnou, a enormnì divokou atmosférou.

Aby pohostili své fanoušky skutečnì tak, jak se patří, přivážejí Enter Shikari na své letošní evropské turné i dva speciální hosty dle svého vlastního výbìru.

LETLIVE z Los Angeles jsou jedním z nejpříznivìji přijatých zjevení na HC/punkové scénì od dob Refused či At The Drive-In. Jejich originální, energií prosycená tvorba vyvolává přímìry ke Glassjaw, The Bled, Daughters, Dance Gavin Dance, The Locust, Misery Signals, Defeater či Fall Of Troy…přičemž ani jeden z nich není zcela přesný. Kapela vydala re-edici svého debutu na Epitaph Records, a má před sebou velikou budoucnost.

YOUR DEMISE pocházejí ze stejných předmìstí Londýna jako Enter Shikari, a obì kapely logicky pojí dlouholeté přátelství, přestože YD zùstávají u tradičnìjšího pojetí hardcore – podobnì jako jejich vzory Sick Of It All, Shai Hulud, Comeback Kid či Have Heart. Stejnì jako Enter Shikari, rovnìž Your Demise v našich končinách vystupovali již nìkolikrát, a stačili si zde získat velmi slušnou fanouškovskou základnu.

Vstupenky na středeční nářez v ROXY seženete do úterního večera v síti Ticketportal za 466 Kč, na místì pak za rovnou pìtistovku. Vzhledem k plnohodnotným vystoupením tří kapel lze očekávat ostrý začátek akce již v 19 hodin.

ES WEB

Zdroj: Conspiracy,s.r.o
Publikoval: Redakcia GREGI.NET