Emma Smetana a Jordan Haj predstavujú „space age“ videoklip k singlu Lost & Found.

Rok po vydaní úspešného spoločného singla No Fire prichádza dvojica Smetana-Haj s novou piesňou, o ktorej hitovom potenciále svedčí i fakt, že od konca septembra ju môžu fanúšikovia počuť na vlnách českej Evropy 2.

Začínam mať trochu neskromný pocit, že sa nám s Jordanom tie piesne a deti celkom daria,“ smeje sa Emma Smetana, ktorá má so svojím životným partnerom rok a pol starú dcéru Lennon Marlene.

Videoklip k singlu Lost & Found sa nakrúcal v známom hoteli Thermal v Karlových Varoch a je ladený do obdobia 70. rokov v štýle „space age“. Ikonické zábery striedajú obrazy dvoch proti sebe hrajúcich skupín, a Emma s Jordanom sa ocitajú v prapodivných situáciách z akejsi paralelnej, vesmírnej reality. Rovnako ako pri predchádzajúcich troch Emminých klipoch sa aj tentokrát ujal réžie Jordan Haj v tandeme so svojím bratrancom Givinarom Křížom, s ktorým za posledné dva roky stihli natočiť takmer dvadsať videoklipov (o.i. Prago Union, Tomáš Klus, Vypsaná Fixa či Mandrage…). Fanúšikovia hip-hopu poznajú predovšetkým ich alter-egá (ProGram & Givi Cross) z projektu Kapitán Demo.

Kontinuitu v rámci celkovej estetiky zaručuje opätovná voľba kameramana Antona Evdoshenka, zatiaľ čo výrazné, dynamické tempo i tentokrát spoľahlivo istí strihač Milan Freisler. „Úprimne povedané, som nekonečne vďačná za ten tím, ktorý sa nám okolo seba podarilo postaviť. Ja týchto svojich chlapcov milujem ako pracovne, tak ľudsky, a v podstate vylučujem, že by som sa v blízkej budúcnosti zverila do rúk iných tvorcov. Majú moju plnú dôveru a tiež na mňa majú nervy, čo vôbec nie je samozrejmosť,” naráža Emma na svoj povestný perfekcionizmus.

Skladbu Lost & Found napísali Emma a Jordan v spolupráci s producentom Jiřím Burianom, nahrávka  vznikla u Martina Havlena v libereckom Resound Studiu. Finálny mix spracoval jeho brat Tomáš Havlen. Nesmierne bystré uši, skvelý vkus a veľká trpezlivosť. Ohromný popový talent, s ktorým bola radosť tú pesničku ďalej a ďalej vyšperkovávať, a už teraz sa teším na ďalšiu spoločnú prácu, hovorí Emma. Masteringu sa ujala svetová hviezda Matt Colton, londýnsky majster zvuku, podpísaný pod nahrávkami Muse, Arctic Monkeys, Jamesa Blaka či The Last Shadow Puppets.

Po premiére nového singla Lost & Found sa Emma Smetana vydáva na svoje prvé československé turné. Koncertnú šnúru absolvuje v spolupráci so svojou slovenskou menovkyňou a kolegyňou Emmou Drobnou. Fanúšikovia sa tak na prelome jesene a zimy môžu tešiť na dvojitú dávku kvalitného popu v podaní dvoch osobitých a svetové trendy reflektujúcich mladých žien. V každom meste odohrajú dvojicu samostatných koncertov a ich priaznivci si tak užijú hneď dva chytľavé, tanečné a zároveň intímne ladené sety.

Emma & Emma Tour:
Praha (20. 11. Roxy),
Brno (10. 11. Kabinet múz),
Ostrava (7. 12. BrickHouse DOV),
Plzeň (22. 11. Papírna)
Bratislava (6. 12. Majestic Music Club).

Zdroj: TS