Emma Drobná nahráva druhý sólový album. Dnes predstavuje prvú ochutnávku – singel Demons.

Speváčka Emma Drobná potvrdila, že aktuálne trávi opäť všetok svoj voľný čas v nahrávacom štúdiu. Obľúbená umelkyňa totiž začala s prípravami svojho druhého albumu. Dnes predstavuje prvú ochutnávku –  singel Demons. 

Od roku 2015, kedy si Emma Drobná vybojovala víťazstvo v Česko Slovenskej SuperStar, sa stala obdivuhodne rýchlo stabilnou a uznávanou súčasťou slovenskej umeleckej scény. Svoju pozíciu potvrdila rádiovými hitmi Smile, Words a Try, niekoľkými medzižánrovými hudobnými kolaboráciami, prostredníctvom ktorých predviedla svoju umeleckú multifunkčnosť a napokon debutovým CD You Should Know, ktoré vydala na sklonku roka 2017.  

Druhá štúdiovka je na ceste. Fanúšikovia sa dočkajú v roku 2020

Ako dnes obľúbená speváčka exkluzívne potvrdila – už niekoľko týždňov trávi zatvorená v nahrávacom štúdiu a pracuje na svojom druhom štúdiovom albume. Manažment umelkyne zároveň upresnil, že album vyjde už v roku 2020. Názov štúdiovky zatiaľ nie je známy. Ako to má Emma vo zvyku, všetky skladby si po autorskej stránke zastrešuje sama a jej nový album sa rodí rovnako ako jej debutové CD v bratislavskom nahrávacom štúdiu Creative Music House. „Zatiaľ je to v procese ale myslím, že bude trošku dospelejší aj po textárskej stránke aj hudobnej a cítim, že to budem viac ja v porovnaní s prvým album You Should Know,“ prezradila Emma svoje prvé pocity z rodiacej sa albumovej novinky.

Singel Demons je o negatívnych ľuďoch v našich životoch, ale prináša nám pozitívnu emóciu

Oficiálnu správu o tom, že Emma Drobná pracuje na svojej druhej albumovej štúdiovke sprevádza tiež singlová novinka. Nová skladba nesie názov Demons a Emma ju vydáva dnes v sprievode lyrics videa: https://www.youtube.com/watch?v=3OT0n33myf4

Ako Emma prezrádza, skladba Demons je o ľuďoch v našich životoch, ktorí v nás vedia vyvolať zlé myšlienky alebo pocity: „Je tak trošku aj o strachu z toho, že niekto blízky nám klame. A tak trošku o tom, že často klameme aj samých seba. Teda minimálne som si to všimla na sebe určite. Pritom si stačí uvedomovať vlastnú hodnotu a nenechať sa nikým presvedčiť o opaku,“ vysvetľuje Emma posolstvo a odkaz vložený vo svojom najnovšom texte, ktorý posiela svojim fanúšikom.

Singel Demons sa rodil podobne ako väčšina Emminých skladieb a hitov – spojením jedného z textov, ktoré mala už dávnejšie napísané, s hudobným podkladom, ktorý pre ňu pripravil Peter Graus. „Texty mám už predpísané, pretože píšem vtedy, keď mi niečo napadne a je jedno, či je to ráno alebo večer, či som doma alebo vonku. Potom už nasledujú štúdiové sessions, kde si vypočujeme pár beatov a predpripravenú hudbu. Skúšam si spievať asi do každej, texty mením, niekedy aj kombinujem a nakoniec sa venujem tej, na ktorej sa s ľuďmi, s ktorými spolupracujem, zhodneme,“ opisuje Emma svoj tvorivý umelecký proces. „Musím povedať, že nie vždy je to zhodovanie sa z mojej strany na prvú. Ale keby bolo, tak by to boli asi väčšie depresie!“ (smiech) dodáva Emma na záver na margo toho, že zrod hitu občas nie je jednoduchý a rýchly proces.

Pod skladbou Demons sú po hudobnej a producentskej stránke opäť, rovnako ako aj v minulosti pri Emminých rádiových hitoch, podpísaní Peter Graus a Tomáš Zubák z Creative Music House. „Demons je pre Emmu netypická a nová poloha. Na prvom albume spievala Emma prevažne „temnejšie“ skladby. Demons ukazuje optimistickú a popovejšiu tvár Emmy. Pôvodne sme plánovali zdôrazniť africký vokálny sampel v refréne, ale Emmin vokál dodal skladbe natoľko dominantný motív, že si ho poslucháč spieva už po prvom vypočutí,“ hovorí o singlovej novinke autor hudby Peter Graus. Napokon, dôkazom jeho slov je i fakt, že ešte skôr než skladba oficiálne vyšla, Emmini fanúšikovia si ju už mohli vypočuť na vlnách viacerých slovenských rádií, čo piesni opäť predpovedá, ako sme už pri Emme zvyknutí, úspešnú budúcnosť v domácom rádiovom éteri…   

 Singel Demons oficiálne vychádza 24. septembra 2019 vo vydavateľstve Warner Music.     

www.instagram.com/emmadrobna 
www.facebook.com/Emma-Drobna-official-749120885214181/

Zdroj: SOUL FOR SHOW