EMMA DROBNÁ chrlí hit za hitom.

Po úspešných rádiových hitoch Smile a Words prináša Emma Drobná ďalšiu novinku – singel s názvom Try. Ako sa už pri Emme Drobnej stáva pravidlom, skladba sa okamžite po premiére dostala do rotácií drvivej väčšiny slovenských rádií. Hviezda Emmy Drobnej stúpa neustále vyššie a vyššie. Najnovším dôkazom je aj správa o tom, že singel Try si vybrali producenti pripravovanej slovenskej snímky Dôverný nepriateľ ako titulnú skladbu k svojmu filmu.

Symbolicky práve v dňoch, kedy posledný hit Emmy Drobnej Words prekračuje hranicu 5 miliónov vzhliadnutí na serveri Youtube, talentovaná speváčka púšťa do éteru svoj ďalší singel. Skladba nesie názov Try a oficiálne vyšla na jeseň 2017 na Emminom debutovom albume You Should Know. Pieseň sa v súčasnosti udomácňuje ako singlová novinka v slovenskom rádiovom éteri a speváčka súbežne pripravuje nakrúcanie videoklipu k nej.

Rovnako ako pri všetkých svojich piesňach, aj pri Try si Emma opäť text napísala sama. „Try je o nerovnováhe vo vzťahu dvoch ľudí. O tom, že jeden z dvojice sa snaží viac, než ten druhý. Ľudia dnes nemajú trpezlivosť na pomalé, postupné a dlhodobé budovanie vzťahu. Často sa stáva, že príde prvý problém alebo nejaká prekážka a hneď sa vzdávajú, vycúvajú zo vzťahu, rozídu sa… Nedokážu čeliť problémom a riešiť ich. Úlohu rozprávača v príbehu Try má žena. Je tou silnejšou z dvojice, ktorá sa nevzdáva a chce o lásku zabojovať,“ vysvetľuje Emma námet textu a príbeh, ktorý sa v piesni ukrýva.

Po hudobnej stránke je pod skladbou Try podpísaný mladý producent Oliver Žilák, ktorý sa stal najnovšou a najmladšou posilou známeho produkčného domu a nahrávacieho štúdia Creative Music House. „V mojich očiach Emma spĺňa všetko, čo má mať správny interpret a autor. Vždy prichádza s nápadmi, spontánne reaguje, má osobitú a výnimočnú farbu hlasu. Na začiatku sme si na seba museli trochu zvykať, keďže doposiaľ sme boli obaja zvyknutí pracovať inak. Časom sme sa absolútne našli a myslím si, že nám to spolu funguje výborne. Odkedy spolupracujeme, vyprodukovali sme, samozrejme aj s kolegami, celý album a už teraz začíname pracovať na novom,“ hovorí Oliver na margo svojej prvej spolupráce s Emmou. Ako si spomína na zrod piesne Try? „Paradoxne sme s Emmou pracovali na úplne inej skladbe na album You Should Know. Spontánne som jej vtedy pustil moje nové demo, ktoré som nahral s gitaristom Jurajom Kmetym. Zaujímal ma jej názor. V tom okamihu napísala zopár veršov a hneď išla za mikrofón. Takže hlavný motív Try sme nahrali doslova „na prvý take“.“

Len pár týždňov po tom, čo pieseň Try vyšla na Emminom debutovom albume You Should Know, oslovili speváčku producenti pripravovaného slovenského filmu Dôverný nepriateľ. Skladbu Try si vybrali ako titulnú skladbu do svojej pripravovanej snímky o inteligentnom dome, ktorý sa nečakane vymkne spod kontroly. Nový slovenský thriller čaká kinopremiéra už tento rok v lete, 16. augusta 2018.

Ako tvorcovia Dôverného nepriateľa nedávno informovali, Try sa bude niesť celým príbehom a v deji sa objaví hneď niekoľkokrát. „Keď sme pesničku tvorili, netušila som, že by ju niekedy niekto použil do filmu. Keď som sa to dozvedela, tak som sa veľmi potešila a stále sa z toho teším, pretože sa mi námet filmu veľmi páči a neviem sa dočkať premiéry,“ netají radosť zo svojho prvého filmového hudobného počinu aktuálna držiteľka titulu SuperStar. „Try v sebe spája potenciál silnej balady a súčasného tanečného soundu, má prekvapivo pozitívny náboj, akoby vyzývajúci k akcii, čo oslovilo tvorcov filmu,“ hodnotí fúziu skladby svojej zverenkyne s filmom Dôverný nepriateľ Emmin producent Peter Graus.

Do premiéry Dôverného nepriateľa síce ostávajú viac ako dva mesiace, no Try sa už objavila v jednej z dvoch verzií oficiálneho trailera k filmu: www.youtube.com/watch?v=oKW2nCF-IbY

V traileri sa, však neobjavuje len oficiálna verzia singla Try. Približne v polovici ukážky sa skladba zmení na progresívny hudobný remix, o ktorý sa postaral producent Peter Pann.

Zdroj: SOUL FOR SHOW