Elektronický producent z planéty Om Unit ako vianočný darček v bratislavskom Nu Spirit Clube.

Aj tento rok sme sa rozhodli dať vám pod vianočný darček hudobnú lahôdku a dôvod opustiť Bratislavu o pár dní neskôr. Jeden z najviac konzistentných a originálnych umelcov elektronickej hudby, Om Unit, vystúpi o 01:00 na hlavnom stagei vášho obľúbeného klubu.

Om Unit zapadá do vianočného programu bratislavského Nu Spirit Club nielen skvelou produkciou orientovanou okrem iného aj na „staré electro“, ale hlavne štýlovou rôznorodosťou.

https://www.youtube.com/watch?v=UteUwsAZnaQ

Odrástol na kazetách s jungle mixami, začínal ako turntablista a neskôr si vyskúšal vystúpenia so známymi experimentátormi Various Production ako scratch DJ. Ako producent si postupne vytvoril vlastný variant beatovej tanečnej hudby, ktorá brala lekcie funku, disca a dubstepu, a ako celok ju spája sci-fi atmosféra a imaginárne lety do vesmíru. Om Unit sa síce radí medzi elektronických producentov, ale jeho výrazný zvuk ho od ostatných výrazne odlišuje. Post žánrová pestrosť ruší akékoľvek zaužívané hranice medzi žánrami a v jeho produkcii je možno počuť čoraz častejšiu pestrosť fúzií medzi štýlmi.

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/tracks/174703170″ params=“auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true“ width=“100%“ height=“150″ iframe=“true“ /]

Om Unit, vlastným menom Jim Coles, sa vo svete elektronickej hudby stihol presláviť skvelými live actmi a produkciou viacerých albumov. Jeden z prvých s názvom ‚Beautiful Mindz, na ktorom spolupracoval s Dudley Perkinsom a Georgia Anna Muldrow, sa stal pre neho vstupnou bránou do sveta zvučných mien elektronickej hudby. Následne sa mu vďaka releasom pod Dented Records podarilo spolupracovať s menami ako Foreign Beggars, Jehst, Kashmere and Kyza.

SUPPORT:
Sir Bakulu
Break!Fast
Inso
Beatbenders
Whyme

www.fb.com/events/324024907779940/
https://www.factmag.com/2014/11/24/fact-mix-472-om-unit/

omunit_big

Zdroj: Nu Spirit