Elektronické duo GOLDFISH sa predstaví v Prahe a Brne.

Žánroví kouzelníci GOLDFISH z Kapského Města se chystají navštívit ČR, a to hned dvakrát. Novinky z aktuálního alba Three Second Memory zazní 24.4. v pražském klubu Roxy a o den později také v Brně v nově otevřeném klubu Sono.

GOLDFISH vpluli do proudu elektronické hudby v roce 2005. Kombinace tanečních groovy beatů s prvky elektro jazzu a živých nástrojů (flétna, basa, saxofon, klarinet, kytara..) znamenalo nejen originalitu na poli taneční hudby, ale také úspěch, který fanouškům oplatili hned několika dalšími alby.

Goldfish_UMF

To vše pod jemnou taktovkou vlivů africké hudby, která je sama o sobě na rytmiku velmi bohatá. Ač by se zdála tato kombinace opravdu zvláštní a na dvoučlenný projekt velmi komplikovaná, funguje to. A funguje to dokonale a hudebně velmi kompaktně.

Dominic Peters a David Poole si vytvořili vlastní zvuk, kterým prorazili na pódia mnoha velkých festivalů světa (Ultra Music Festival, Glastonbury, Earthdance…). V roce 2009 se stali rezidenty klubu Pacha na Ibize a jejich multi-instrumentální nadšení jste mohli slyšet po boku umělců a projektů jako např. Basement Jaxx, Will.I.Am, Erick Morillo, Faithless nebo Paul Oakenfold.

Rok 2013 proběhlo mnoho změn a pro GOLDFISH byl další hybnou vlnou směrem k publiku po celém světě. S novým albem přišla ihned další vyprodaná vystoupení a GOLDFISH se zaplnil kalendář téměř na rok dopředu.

Jejich pojetí live show, kdy jsou schopni průběžně kombinovat až deset hudebních nástrojů, je opravdu obdivuhodné. Sami se o tom můžete přesvědčit v dubnu v rámci jejich „dvojáku“.

Předprodej v síti Ticketpro za 350 Kč, na místě v den akce 490 Kč.

“That was fantastic!”Pete Tong

“Make no mistake, these boys are gonna to be BIG! The two multi-instrumentalists captivate the crowd, and have the UK contingent scratching their heads and saying to each other ‘we’ve got to get these boys over to Europe…’ Essential.”Toolroom Records

24.4.2014, Roxy – Praha
25.4.2014, Sono – Brno
Vstupné 350 Kč
www.ticketpro.cz
https://www.facebook.com/GOLDFISHLIVE
https://www.goldfishlive.com
https://soundcloud.com/goldfishlive

Goldfish_Praha_Brno

Zdroj: LIVE61 Ltd.