Electronic Beats: Poznajú ďalšie mená v programe!

V poradí tretie pokračovanie putovného festivalu elektronickej hudby sa bude na Slovensku konať 15. októbra v bratislavskom klube MMC. T-Mobile ohlasuje ďalších účinkujúcich.

Až doteraz sa slovenskí fanúšikovia elektroniky tešili len z jedného mena, ktoré bolo z programu dosiaľ zverejnené. Aj to však stačilo na to, aby sa prvá séria lístkov takmer okamžite vypredala. Ten, kto to mal na svedomí, je Sascha Ring, známejší ako Apparat. Berlínsky zvukový inžinier a pesničkový experimentátor vystúpi v Bratislave aj s plnohodnotnou kapelou ako Apparat band.

V programe bude mať dôstojnú spoločnosť, pretože značka T-Mobile ponúka fanúšikom urbánnej hudobnej scény ďalší dôvod na radosť. A nie jeden, ale hneď tri. Organizátori festivalu Electronic Beats potvrdzujú v programe koncerty britských Lamb, dánskych WhoMadeWho a DJ set švédskych Miike Snow.

Manchesterské duo Lamb sa na Slovensko vráti pomerne krátko po úspešnom koncerte na festivale Bažant Pohoda. Temná rytmická ekvilibristika Andyho Barlowa a subtílne vokály Lou Rhodes tak dostanú šancu v prirodzenejšom a intímnejšom klubovom prostredí.

Že severská elektronika nie je len tá z Islandu, prídu presvedčiť WhoMadeWho. Dánska dance-punková formácia, ktorú často prirovnávajú k The Peaches, sa dočkala slávy po tom, ako v roku 2007 promptne zaskočila na festivale Benicassim za žánrovo veľmi podobných The Klaxons. V bratislavskom klube MMC, ktorého priestory budú ich elektro-punkovej show sedieť ako ušité, sa predstavia s programom k tretiemu štúdiovému albumu Knee Deep. Ten vyšiel len nedávno na renomovanej značke Kompakt.

Hlavným programom v priestoroch MMC sa však zábava neskončí. Po koncertnej časti programu sa párty prirodzene presunie do susedných klubov Randal a Hopkirk, kde bude pokračovať až do skorých ranných hodín.

O hudobnú produkciu na afterpárty sa budú okrem lokálnej dídžejskej reprezentácie starať aj lídri švédskeho alternatívneho projektu Miike Snow. Christian Karlsson a Pontus Winnberg, známejší aj ako producentský tím Bloodshy and Avant, sú ovenčený cenou Grammy za produkciu piesne Toxic pre Britney Spears. Majú to chlapci dobre vymyslené. Cez deň si zarábajú v komerčných vodách u Madonny či Kylie Minogue a cez noc sa bavia elektronickou diskotékou podľa tých najaktuálnejších svetových trendov.

Aj napriek čerstvým akvizíciám v programe zostáva cena vstupenky na www.tixy.sk ešte stále za úvodných 13 eur. Aj keď line-up ešte stále nie je kompletný, v polovici októbra sa nielen Bratislava, ale aj celé Slovensko už teraz má naozaj na čo tešiť. Zostaňte preto naladení, viac informácií bude nasledovať čoskoro!

Electronic Beats (EB) je medzinárodný hudobný a lifestyle program, vytvorený spoločnosťou T-Mobile, sústredený okolo živej hudby a klubových podujatí v európskych metropolách. Všetky jeho aktivity zdieľajú svoj spoločný, virtuálny domov na adrese electronicbeats.net, kde najnovšie informácie o hudobníkoch a podujatiach striedajú reportáže na témy ako cestovanie, umenie, dizajn či fashion. Oddaná záležitostiam progresívnej hudby obsahuje stránka aj svoje vlastné EB Radio, tri kanály EB TV a EB download store, pripravovaný v spolupráci s Musicload. Mediálne portfólio uzatvárajú zberateľská podoba tlačeného EB magazínu a mnohokrát ocenená séria DVD Slices, ktoré obe vychádzajú štvrťročne vo vybranej distribúcii.

Zdroj: Elelctronic Beats Frestival
Publikoval: Redakcia GREGI.NET