ElechtroChatowica 2012: T-Mike – Teším sa na super partiu ľudí!

Už o pár týždňov sa rozbehne v poradí už šiesta Chatowica na Chate Žiar v Rajeckej Lesnej. Premiérovo zahrá aj čoraz známejší ťahúň klubovej muziky T-Mike z Brezna. Pri tej príležitosti sme mu položili zopár otázok.

Ahoj Michal! Po roku máme ďalšiu Chatowicu a premiérovo sa na nej objavíš aj ty. Ako vnímaš tento event, dostali sa ti do uší nejaké referencie?
Zdravím ťa, aj čitateľov tohto článku. Elechtrochatowicu vnímam ako veľmi vážny event s niekoľkým pokračovaním a maximálne si cením, že som bol pozvaný, keď viem aj to, že po minulé roky na ňom vystúpila špička djov, či už to bol Boss, Schimek, Grinning, Tlama atď. Takže je mi cťou prispieť mojim menom do zoznamu djov, ktorí na Chatowici hrali. Počul som že to je skvelá žúrka s mojou obľúbenou elektronickou hudbou a interpretmi. Samozrejme, neviem sa dočkať J

Si majiteľom respektíve tvorcom portálu Techron, máte vynovenú stránku a výrazne podporuješ klubovú ale hlavne elektronickú tanečnú muziku v tvojom regióne. Priblíž nám ako „bojujete“ tam u vás.
Čo sa týka Techronu, ešte stále je čo zlepšovať. Keďže ja som ten typ človeka, čo sa neuspokojí len tak s niečím, stále vymýšľam nové veci a prichádzam s novými nápadmi ako Techron vylepšiť, či už stránku alebo, realizáciou nových eventov. Chalani z Techronu majú sem tam na mňa nervy, lebo tvrdia, že som perfekcionista. S klubovou scénou u nás, v okolí Brezna a Horehronia je to skoro na bode mrazu, doteraz tu neexistovala žiadna klubová scéna. Uskutočnilo sa pár eventov v kluboch, ktoré v minulosti ešte existovali, spolupracovali sme s menami ako Boss, K-Tie, Eruvie, Jozef Mihálik, Drahosh atď., no nikdy sme nepokryli náklady týchto akcií a neboli sme ani spokojní s návštevnosťou. Problémom u nás je to, že ľudia nie sú schopní ani si vypočuť, nie že ešte sa prísť zabaviť na niečo iné ako je komercia. Ako som už spomínal v jednom rozhovore, tak spomeniem aj tu, máme to šťastie, že sa v Brezne otvorili priestory starej pivárne HRON, ktoré slúžia na realizáciu undergroundových žúrok. Využili sme túto príležitosť a akciu Clubowica sme presunuli do týchto priestorov, aby klubová hudba bola bližšie k ľuďom a aby sa tak aj šírila reklama podniku. To je taká naša taktika boja ako upozorniť na to, že existuje aj iný štýl zábavy ako komerčný.


Si aktívny dj už dlhšiu dobu, máš za to obdobie nejaký obľúbený klub, party kde sa ti najlepšie hralo? Miesto kde sa skåbil kvalitný zvuk, prístup promotéra a návštevnosť v jeden nezabudnuteľný zážitok?
Neviem či môžem vyselektovať jeden klub, ale môžem povedať, že všade tam kde si môžem zahrať to svoje, čiže tech house a techno sa mi hrá dobre a cítim sa tam fajn. Z akcií na ktoré som bol pozvaný, ak sa bavíme o najväčšom zážitku sa mi vynikajúce hralo v roku 2010 v Hornej Strede na Bee Free, kde som hral prvý raz v prime time na techno stage medzi menami Toky, Boss, Schimek. Ďalšia moja obľúbená akcia bola z dielne Techronu, a to open air party Beach Tech 2011. Letná žúrka s mojími bratmi z techronu, jednoducho není o čom. Už sa teším na leto 2012 a letné festivaly, s ním aj pokračovanie Beach Techu, ktorý sa bude konať pri vodnej nádrži Ružiná pri Lučenci, na Divínskej strane. Týmto vás tam všetkých srdečne pozývam.

Používal si gramofóny čo iste mnohí z nás ocenia ale presedlal si na „CDčka“ prečo?
Asi hlavne preto, že ma nebavilo stále počúvať od majiteľov a promotérov klubov, že nemajú na gramce miesto alebo ich ani nemali vo svojom vybavení klubu. Takisto, keď som chodil hrávať aj s ďalšími chalanmi z techronu, ktorí hrávajú na playeroch bol problém gramofóny obsluhovať nakoľko oni s nimi nemajú žiadne skúsenosti alebo len malé. Sú to všetko vlastne len praktické dôvody, a stále som rozhodnutý sa k nim vrátiť.

Čo ty a vlastná produkcia?
Keďže som zamestnaný a venujem sa normálnej manuálnej práci, to mi zapåňa čas natoľko, že nemám kedy sa venovať vlastnej produkcii aj keby som veľmi chcel a aj by ma to určite bavilo. Možno v budúcnosti, keď sa vykašlem na djing začnem produkovať vlastné veci(ale to budem mať bradu po kolenáJ

Máš nemalé promotérske schopnosti, keby si mal neobmedzený rozpočet koho by si zavolal na Slovensko?
Boli by to mená ako Umek, Lutzenkirchen, Sebastian Leger, Kaiserdisco, Kernel Key.

Obľúbený slovenský dj/producent ?
Páčia sa mi remixy od Drahosha, takisto aj tvorba od Jožka Mihálika, mojou srdcovkou je zo slovenskej produkcie Damolh 33 so svojim trackom Drag. Určite však sledujem a obdivujem tvorbu aj od iných producentov ako si aj ty, Bollo, či ďalších výborných djov a producentov. A obľúbený dj ? Tu na sk nemám ani jedného, ale celkom si rád frčím na Grinningov set Groovy proti srsti J to je taká moja krvná skupina.

Je to síce ešte pár mesiacov ale rozmýšľaš už kde stráviš toto leto?
Leto mám veľmi rád, pretože všade sa to hmýri open air žúrkami, ktoré ja zbožňujem a veľmi rád sa ich zúčastňujem, či už ako účinkujúci alebo návštevník. Určite budem veľa času tráviť na Ružinej, pretože tam budeme organizovať už spomínaný Beach Tech. A takisto ako veľmi rád stojím za mix pultom, rád aj stojím pri ohníku s varechou v ruke pri príprave kotlíkového guľášu alebo, pri grilovačke.

Čo očakávaš od prvej návštevy Chatowice?
Teším sa na super partiu ľudí, ktorí sú odhodlaní stráviť víkend pri skvelej elektronickej hudbe, ktorú budú servírovať odborníci spoza mixážneho pultu. Som rád že si opäť zahrám to čo mám rád, zoznámim sa s novými ľuďmi, vypočujem si kvalitné sety od kolegov v line upe. Dúfam že svojim setom oslovím čo najviac tancuchtivých ľudí a vytvorím super undergroundovú atmosféru, že si dobre pokecám, napapám, napijem a zabavím.

Odkaz ľuďom, ktorí sa na Chatowicu chystajú?
Všetkým ľuďom odkazujem, nech nechajú všetky problémy doma, vypnú si telefóny a prídu sa jednoducho odreagovať so svojou partiou. Čím ďalej tým viac sa uskutočňujú po Slovensku komerčné akcie, preto by si event ako je Chatowica mali ľudia vážiť. Mali by byť vďační, že tu vôbec sú osoby, ktoré poukazujú na to, že stále existuje underground a elektronická hudba a je tu aj party ako Chatowica, kde sa môžu zabaviť aj na iných interpretoch ako sú tí rádioví.

Organizačné info:

Prosíme návštevníkov bez ubytovania aby svoje povozy ustajnili pred vstupom do areálu Chaty Žiar. Parkovacie miesta v areály chaty budú rezervované pre ubytovaných hostí.

Základný vstup len na akciu (sobota) bez ubytovania je podmienený akreditáciou. Zarezervovať si ho môžete zaslaním mailu DO 20.04. – 24:00h na djmarosh@gmail.com , následne vám bude odoslaná vstupenka, ktorú si vytlačíte a pri vstupe sa ňou preukážete a uhradíte vstupné. Vstupenky sa na mieste NEPREDÁVAJÚ!!!

Pre rezerváciu ubytovania píšte na marek@chataziar.sk
Viac o mieste konania na www.chataziar.sk

Electro Chatowica

Zdroj: Four
Publikoval: Redakcia GREGI.NET