ElechtroChatowica 2012: Dj Subgate/cz interview!

ElechtroChatowica má po roku opäť svoj dátum. Miesto konania ostáva samozrejme nezmenené a preto sa 21. apríla znovu všetci zídeme v príjemnom prostredí Chaty Žiar v Rajeckej Lesnej.

Po desiatkach hostí z domácich či zahraničných radov djov a producentov sa aj tento krát zostavuje line up, ktorý má priniesť nové tváre. Okrem klasickej „domácej“ zostavy, ktorá bude tiež mierne pozmenená nás čakajú aj piati hostia. Dvaja z nich už na akcii účinkovali v minulých rokoch. Ostatná trojka bude mať svoju premiéru a dalo by sa povedať, že aprílová Chatowica bude v podstate Made in Czechoslovakia.

V apríli nás čaká ale zopár zmien. Z organizačných a hlavne z bezpečnostných dôvodov sa akcia bude konať „len“ jednu noc zo soboty 21. na nedeľu 22. apríla. Začiatok je samozrejme naplánovaný už na sobotňajšie popoludnie, kedy okrem ubytovania stihnete využiť bohatý sprievodný program pozostávajúci prevažne z adrenalinových aktivít.

Subgate/cz – Vlastným menom Ondřej Beránek odštartoval svoju kariéru v roku 2001. Z počiatku sa prezentoval dynamickým a nekompromisným technosoundom. Vďaka talentu sa za relatívne krátku dobu presadil predovšetkým na severe Čiech, kde sa stal rezidentom dnes už legendárneho libereckého klubu Liquid.

V roku 2003 ho pod svoje krídla prijala agilná agentúra Dynamic line známa organizovaním prestížneho letného festivalu s originálnym konceptom Shotgun Euro. Rok 2004 so svojim recordbagom obchádza väčšie aj menšie kluby po celej ČR. a jeho najsilnejším zážitkom je hranie po boku amerického dja a producenta Donella Knoxe v ostravskom Fabricu.

Rok 2005 – prechádza ako dj pod bookingovu agentúru Encorebooking, vystupuje na špeciálnej 4 decks show, zoznamuje sa s minimal technom a celkovo sa hudobne výrazne posúva vpred. Vďaka tomuto posunu sa v nasledujúcom roku objavuje aj na techno či minimalových lineupoch.

S rokom 2007 prichádza ďalšia dôležitá etapa jeho kariéry. Je pohltený novou vlnou electro a progressive housu. Vystupuje v pražských kluboch ako sú Le Clan, Bukanýr alebo Pekelnej bar, kde sa stáva rezidentom úspešnej party Creative. Toho roku prijíma ponuku vystúpiť na sérií akcií Vodafone fér klub na Medzinárodnom filmovom festivale v Karlových Varech. Koncom roku sa stáva spoluorganizátorom úspešných afterparties po svetoznámych halových akciách ako sú Transmission alebo Sensation White v pražskej Retro Music Hall.

Rok 2008 je pre Subgatea rokom plným zmien a dôležitých okamžikov. Odchádza na Sri Lanku, kde vystupuje na veľkom počte Beach parties. Organizuje afterparties v pražskej Retro Music Hall a zároveň na ďalšom ročníku festivalu Shotgun Euro. Jeho základňou je predovšetkým hlavné mesto Praha, kde vystupuje v prestížnych kluboch ako sú Roxy, Mecca, Vertigo, Retro Music Hall, Občanská Plovárna, Zero bar, Havana club alebo pôsobivý Central Station.

V súčasnosti spolupracuje na spoločných projektoch s djane Katie. Za zmienku stojí spoločné mixované cd We love it minimal, projekt ,,Kyvadlo´´ a spoločná rezidentní noc Creative, ktorej úlohou je okrem spojenia tanečnej scény s umeleckou urobiť party nevšednou a originálnou. Mimo týchto aktivít si zadovážil domáce štúdio a začína produkovať vlastnú hudbu, čo je dôležite pre jeho budúci vývoj. Orem tohoje redaktorom pre popredný server Techno.cz mapujúci českú elektronickú scénu.

Ondřeji – blíži sa nám ďalšie pokračovanie úspešnej párty na chate Žiar v Rajeckej Lesnej s názvom ElechtroChatowica, kde hralo už veľké množstvo djov zo Slovenska, Čiech či Poľska. Zaregistroval si už niečo o tomto evente aj u vás „doma“ ?
Ahoj ahoj. Samozřejmì, že jsem o tomto eventu už slyšel od českých djských kolegù a také od slovenského Slava C, kteří na nìm v minulosti vystoupili. Vždy, když na nìm nìkdo z mých známých vystoupil, hroznì si ten večírek chválil, tak jsem zvìdav a plný očekávání, jaká bude má premiéra.:)

Pôsobíš hlavne v Prahe, ale v ktorom klube v Čechách sa ti najlepšie hralo?
Tìžko říct. Co se technického zázemí týká, tak klubem číslo jedna je pro mne Chapeau rouge, kde mám svùj rezidentní večer Creative, ale vždy hodnì záleží na atmosféře dané party. Právì v Chapeau je vždy skvìlá, ale kromì tohoto příjemného klubíku v centru Prahy mám také určitì rád Yes klub, Roxy, plzeňské PH+, brnìnskou Flédu nebo afterklub Studio 54, kdy to vždycky vře a je zde skvìlá komunikace s publikem.

Tvoje hranie na Chatowici bude premiérové vystúpenie na Slovensku alebo sme ťa už mohli u nás počuť a kde?
Na Slovensku jsem se představil již v loni na festivalu Rudava, který se mi hodnì líbil a užil jsem si ho. Jsem rád, že k vám mohu opìt zavítat a hroznì se tìším!

Pripravuješ si hranie dopredu, alebo improvizuješ a hráš podľa momentálnej nálady a reakcií publika?
Určitì si dle dané party vyberu a setřídím materiál, který budu převážnì hrát, ale rozhodnì vždy dám na danou atmosféru večera a návštìvníky akce.

Vaša aj naša elektronická scéna sa stále vyvíja, či už k horšiemu alebo lepšiemu, aký máš na to pohľad?
Musím říct, že hodnì záleží na úhlu pohledu. V minulosti jsem na tuto otázku již nìkolikrát odpovídal. Hodnì záleží na hlavních promotérech, kteří dìlají ty nejvìtší a nejznámìjší parties a festivaly. Z tohoto úhlu by se dalo říci, že undergroundovìjší podoby elektronické muziky u nás moc nemají zvuk a je to spíše o mainstreamu v čele s trancem, progressivem a komerčnìjšími podobami housu, ale na druhou stranu je u nás spoustu menších promotérù, kteří dìlají kvalitní eventy a zvou si na nì zvučná jména. Tìm samozřejmì fandím a díky nim jde scéna co se této hudby týče nahoru. Pochopitelnì se nemùžeme rovnat s Nìmeckem nebo se Západní Evropou vùbec, ale nestìžuji si….

Chodíš na party, aj keď na nich nehráš, či už pozrieť si výkony kolegov za pultom, alebo sa iba zabaviť?
Pokud je nìkde nìco zajímavého, určitì se alespoň na skok zastavím. Ať už ze zvìdavosti a nebo pro inspiraci, která je pro mne hroznì dùležitá.


Ako všetci vieme začal si produkovať vlastné tracky. Pracujes teraz na niečom a môžes nám celkovo priblížiť tvoje doterajšie úspechy čo sa produkcie týka?
Ano ano to máš pravdu. Úplnì první track mi vyšel v roce 2010. V tom minulém my vyšlo EP na španìlském labelu Harkee a zároveň jsem podepsal smlouvu v souvislosti s vydáním vlastního materiálu s britským labelem One Way records, na kterém vyjde One2One EP, na kterém jsem spolupracoval s českým Michaelem J a na nìmž najdete i dva remixy od Miquela a Romana Raie. Mimo toho by mi mìly vyjít další počiny na jednom polském labelu počítám koncem března a makám na dalších vìcech. Před nìkolika týdny jsem dodìlal track Guitars a čekám na dva remixy a v tìchto dnech dodìlávám remix pro již zmiňovaného Miquela, dodìlal jsem počin Friday rain a pořád se snažím ve volných chvílích dìlat na dalších a dalších vìcech, které jsou mimo jiné k poslechu na mém soundcloudu https://soundcloud.com/subgate.

Organizačné info: Prosíme návštevníkov bez ubytovania aby svoje povozy ustajnili pred vstupom do areálu Chaty Žiar. Parkovacie miesta v areály chaty budú rezervované pre ubytovaných hostí. Základný vstup len na akciu (sobota) bez ubytovania je podmienený akreditáciou.

Zarezervovať si ho môžete zaslaním mailu DO 20.04. – 24:00h na djmarosh@gmail.com, následne vám bude odoslaná vstupenka, ktorú si vytlačíte a pri vstupe sa ňou preukážete a uhradíte vstupné. Vstupenky sa na mieste NEPREDÁVAJÚ!!!

Cena: 9€,-

Vstup na akciu s ubytovaním na sobotňajšiu noc si zarezervujete na marek@chataziar.sk
Cena: 16€,-

V prípade záujmu o víkendový pobyt od piatku do nedele vrátane vstupného na sobotňajší večer zarezervujete tiež na marek@chataziar.sk
Cena: 26€,-

Viac o mieste konania na www.chataziar.sk

Electro Chatowica

Zdroj: Four
Publikoval: Redakcia GREGI.NET