Elán zahrá na koncerte v Holíči výber z 500 skladieb, ktoré vznikli na „burze“! 

Nestarnúci hitmakeri z kapely Elán odpália na koncerte v Holíči výber najväčších hitov z 500 skladieb. Už 20. júna zažije Slovensko nezabudnuteľný 100 – minútový koncert „Elán Best of vol. 2.“ Tajomstvo úspechu všetkých skladieb 40-ročnej histórie Elánu tkvie v ich prepracovanom systéme.

Legendárni rockeri sa pri tvorbe nových skladieb a albumov riadia hlasovaním na tzv. „burzách“. Spevák, skladateľ, hudobník a producent Vašo Patejdl sa teší na obľúbenú skladbu „Hans Christian Andersen“ a ďalšie piesne v nových prevedeniach. Nenechajte si ujsť megakoncert plný nestarnúcich peciek, svetiel a ostrieľaných hudobníkov z Elánu! K dispozícii sú okrem klasických vstupeniek aj VIP lístky, vďaka ktorým si koncert Elánu užijete ako králi!

Legendárny Elán zvalcuje Slovensko najväčšími hitmi za 40 rokov kariéry už 20. júna na letisku v Holíči! Velikáni domácej hudobnej scény odohrajú výber z 500 skladieb, ktoré populárni hudobníci majú v repertoári. Tajomstvo úspechu hitov Elánu tkvie v neuveriteľne prepracovanom systéme. Legendárni rockeri sa pri tvorbe nových skladieb riadia hlasovaním všetkých členov na vlastnej „burze“.

„Už 40 rokov máme takzvané burzy, to znamená, že keď sa robí nový album, každý prinesie svoj nápad, textári ponúknu texty. V prvej fáze sa každý snaží vytvoriť pesničku či už na ten text alebo bez textu. Na jeden text môže vzniknúť viacero melódii a potom hlasujeme a vyberáme, ktorá z nich je trebárs lepšia. Toto všetko prinesieme na burzu, kde hlasujeme, ktoré pesničky sa budú robiť. Vznikne užší výber, tie burzy sa opakujú alebo dopĺňajú, takže začneme robiť na pesničke, keď už je hotová melódia aj text. Keď máme demo, vymyslenú rytmiku, aranžmány, vyberáme sólového interpreta, vokály. Tento proces trvá niekedy aj pol roka.“ Vysvetlil Vašo Patejdl zakladateľ skupiny Elán, úspešný producent, spevák, skladateľ a hudobník.

Elan 6

Fanúšikovia si na megakoncerte na letisku v Holíči vychutnajú aj skladby z aktuálneho albumu s názvom „Živých nás nedostanú“. Na veľkolepom koncerte odznie po prvýkrát naživo jedinečný duet s víťazkou Hlasu Česko Slovenska, Lenkou „Lo“ Hrůzovou.

„Väčšinou sa snažíme robiť albumy tak, aby to malo hlavu a pätu, aby nebola každá pesnička iná dedina. Takto vznikal aj album „Živých nás nedostanú“. Na koncerte v Holíči odznie rovnomenná titulná pieseň albumu, ďalej skladba „Ryšavá“ a premiéru bude mať špeciálny duet s Lo Hrůzovou „Neodchádzaj“. Máme vyše 500 pesničiek a  okolo 100 hitov, preto je niekedy problém vybrať skladby na koncert. Na „Elán Best of vol. 2.“ sme vybrali ďalšie nové skladby, ktoré sme v programe Elán Best of vol. 1 nehrali.“ Prezradil Vašo Patejdl.

Skupina Elán má na konte ďalšie prekvapenie pre fanúšikov. 20. júna 2015 pred megakoncertom v Holíči vyjde Elánu box so šiestimi CD s názvom „KAMARÁTI“. Set CD obsahuje všetky štúdiové albumy vydané po návrate Vaša Patejdla do skupiny v roku 1996. Vašo, úspešný hudobník a zakladateľ legendárnej kapely Elán si na koncerte v Holíči zahrá aj svoju obľúbenú skladbu „Hans Christian Andersen“. Niektoré piesne odohrá Elán v úplne nových prevedeniach, aké fanúšikovia ešte nepočuli.

„Mám rád koncertné piesne, ktoré sa tak často v rádiách nehrajú. Pieseň „Hans Christian Andersen“ stále oslovuje publikum a som rád, že ju zahráme, pretože je tam priestor na predstavenie sólových nástrojov. Dominantou tohto koncertu  je, že máme dychovú sekciu a niektoré pesničky sme upravili, takže „Kaskadér“, alebo „Dve a dve“ budú s dychmi. Určite sa oplatí prísť, lebo ani predtým ani potom asi takto naživo nebude.“ Zdôraznil Vašo Patejdl.

Priaznivci kapely, ktorá má na konte štyroch československých a osem slovenských Zlatých slávikov, sa môžu tešiť na megahity „Aj keď bez peňazí“, „Ôsmy svetadiel“, „Neobzerajte sa, pani Lótová“, „Smrtka na pražskom orloji“, „Kráľovná bielych tenisiek“, „Bosorka“ či „Sestrička z Kramárov“ a mnoho ďalších.  Vďaka VIP vstupenke v hodnote 80 eur si koncert môžete vychutnať ako králi. VIP vstupenka obsahuje sedenie na VIP tribúne pred pódiom s výborným výhľadom, welcome drink, DVD s názvom „ELÁN v Divadle“, strážené parkovanie na vyhradenom mieste, vstup bez čakania cez VIP vchod, neobmedzený pohyb vo VIP zóne a dokonca voľný prístup do backstage! Nenechajte si ujsť koncert najúspešnejšej rockovej skupiny v histórii slovenskej populárnej hudby už 20. júna na letisku v Holíči s obrovskou kapacitou ľudí. Vstup na koncert Elánu získate aj priamo na mieste za cenu 29 eur. Vstupenky sú dostupné na https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/2417/elan-2015.

Zdroj: Propaganda House s.r.o.