EE MUSIC workshop Bratislava: 12. mája v A4ke!

Najväčšia informačná kampaň o energetickej efektívnosti v európskom hudobnom priemysle smeruje aj do Bratislavy. Pod hlavičou EE MUSIC sa 12.5 v A4 – priestore súčasnej kultúry v Bratislave uskutoční odborné podujatie – EE MUSIC Workshop.

Orgnizácia hudobných festivalov, koncertov či klubových večerov býva náročná okrem iného aj na spotrebu využívaných energií. Aj napriek stúpajúcim nákladom spojeným s energetickou spotrebou na podujatiach, hudobný priemysel na Slovensku zatiaľ nevyužíva možnosti šetrenia energie, čo by mohlo viesť k optimalizácii nákladov a taktiež k pozitívnemu dopadu na životné prostredie.

Projekt EE MUSIC si kladie za cieľ  vytvoriť dialóg medzi lídrami na trhu o tom, ako dosiahnuť energetickú efektivitu a udržateľnosť v oblasti hudobného priemyslu. Projekt EE MUSIC má za cieľ vzdelávať a šíriť myšlienky energetickej efektívnosti v hudobnom priemysle. Organizuje rôzne workshopy a vzdelávacie semináre v 27 európskych krajinách. Je spoločnou iniciatívou deviatich projektových partnerov, spomedzi nich je v tíme napríklad aj priekopnícka organizácia v témach environmentálnej udržateľnosti v umení, hudbe či na podujatiach s názvom Julie´s bicycle (UK), alebo nemecká Green Music Initiative (DE).

14644472606_675d1bdf22_b

Workshop, ktorý zavíta aj do Bratislavy je určený primárne pre majiteľov a prevádzkovateľov hudobných klubov, ale taktiež pre organizátorov festivalov, hudobných podujatí, manažérov či prevádzkovateľov kultúrnych centier. Vítaní sú však všetci, ktorý majú o danú tému záujem a radi by sa dozvedeli viac.

Na workshope budú predstavené možnosti efektívneho využívania a šetrenia energií v kontexte hudobného priemyslu na Slovensku a nástroj IG Tools, na mieru vyvinutá CO2 kalkulačka pre organizátorov podujatí a festivalov. Okrem odborníka zo Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry predstavia úspešné slovenské iniciatívy v tomto smere aj festival Bažant Pohoda (Michal Kaščák) a projekt BikeLab.

Toto podujatie je zatiaľ prvým a jediným podujatím svojho druhu na Slovensku, kde sa témy environmentálnej udržateľnosti v odvetví kreatívnych priemyslov, kultúry a umenia zatiaľ len pomaly otvárajú.

Súčasťou workshopu bude aj oboznámenie jeho účastníkov s možnosťami zapojiť sa do medzinárodných hodnotení, akými sú napríklad Green n‘ Clean Award od európskej festovalovej asociácie Yourope,  Sustainable Energy Europe Award a Energy Globe.

Vstup na workshop je bezplatný, avšak registrácia je potrebná do 8.5.2015 na adrese https://ee-music.eu/events?id=544

Na workshope bude počas obeda zabezpečené malé občerstvenie a počas celého workshopu budú k dispozícii teplé nápoje.

Čas trvania: 10:00-15:00

Informácie o celom projekte nájdete na www.ee-music.eu, www.fb.com/eemusic.eu

Zdroj: A4