Edit! Los Grandes v Nu Spirit Clube!

Drahí priatelia, Keď vznikala akcia Edit! pred viac ako 2 rokmi, bolo jej hlavným cieľom prezentovať vtedy ešte málo známy hudobný štýl „nudisco“ a edity starších disco a funkových klasík aj slovenskému klubovému publiku v ich pozmenenej a modernejšej forme.

Posledné roky sa o víťazné ťaženie nudisca na klubových parketoch postarali mená ako Greg Wilson, Andrew Wheatherall, Todd Terje, Lindstrom či Prins Thomas, ktorí patria hlavne k anglickej resp. nordickej špičke, ale medzi popredných producentov editov patria aj Španieli. Jedného z najaktívnejších z nich, ste mali možnosť počuť aj v Nu Spirit Clube, keď pozvanie prijal producent a DJ Rayko.

O rok neskôr sa na slovenskej klubovej pôde ukáže jeho parťák, takisto talentovaný a aktívny producent editov Dynamicron, a to dokonca v sprievode svojej manželky Any, ktorá sa takisto zanietene venuje Djingu a to pod aliasom Lolita’s Neverland.

Dynamicron, občianskym menom Roberto Marrero, pochádza z Kanárskych ostrovov a už od detstva cítil nesmiernu lásku k hudbe. Nikdy nepremeškal žiadnu televíznu šou alebo živé vysielanie a všetky svoje peniaze utrácal na kazety obľúbených hudobníkov.

Roberto si vystačil aj bez klasického hudobného vzdelania, odjakživa hral na klávesoch snažiac sa reprodukovať pesničky svojich obľúbených umelcov, a nezabránilo mu to sa pridať k niekoľkým kapelám a projektom či už ako basgitarista, sólo gitarista, bubeník, alebo ako producent. DJingu sa venuje od roku 1996 a vlastnej hudobnej produkcii od 1998.

Približne pred rokom si povedal, že jeho produkcia by si zaslúžila vlastný priestor a tak s partnerkou Anou založili vlastný label Los Grandes, ktorý týmto dňom zahŕňa už desať počinov od kompilácií Black Lace (na ktorých vyšli aj Tasunove edity Faded Lady či Risin’ to the Top) ale aj EP-čka ďalších členov Los Grandes crew.

Roberto svoju produkciu pravidelne pridáva na svoju soundcloud stránku. Okrem toho sa jeho produkcia objavuje vo vydavateľstvách ISM, Groove Democracy, Silhouette Music, Midnight Riot, Los Grandes a mnohých ďalších.

Ana, aka Lolita’s Neverland (spolumajiteľka vydavateľstva Los Grandes) sa narodila v Portugalsku, ale teraz ju môžete nájsť v Španielsku. Od malička brala hudobné vzdelanie (Klavír) vážne a stala sa tak citlivým hudobným poslucháčom a v 90-tych rokoch prepadla rave-kultúre.

Lolita vždy hľadá najlepšie pesničky nezávisle od hudobného štýlu – pop, soul, disco, boogie, deep house, rock , intuícia jej pomáha nájsť vždy to pravé.

Od mladosti si užívala a tancovala na pesničky, ktoré jej dávali pocit slobody, radosť zo života a chuť sa zabávať. Lolita však nechcela len tancovať, ale predovšetkým zdieľať svoj hudobný výber ostatným. V roku 2009 tak začala zlepšovať svoje DJ-ské schopnosti , že táto misia bola úspešná sa môžete presvedčiť pri počúvaní mixovaných setov na stránkach ako Soundcloud alebo Mixcloud.

Španielsku inváziu v bratislavskom Nu Spirit klube v piatok 21, septembra doplnia aj naši najlepší bojovníci za práva nudisca – šikovný producent Tasun, usmiaty Bebe aka Magálová, čoraz viac populárnejší Rafo a samozrejme aj Hans.

S láskou (k hudbe a k Vám)
Popular Dj crew

Event na Facebooku: https://www.facebook.com/events/401359406585092/

Dynamicron:
https://soundcloud.com/dynamicron
https://dynamicron.bandcamp.com/
https://www.mixcloud.com/Dynamicron/
https://soundcloud.com/losgrandes

Lolita’s Neverland:
https://soundcloud.com/ana-xola
https://www.mixcloud.com/lolitapop/

21/09/2012
Edit!, Nu Spirit club
Dynamicron (Los Grandes/Madrid/ESP),
Lolita’s Neverland (Los Grandes/ESP),
Tasun (Los Grandes, Popular),
Magalova (Ragtime),
Rafo (Popular),
Hans (Popular)
Žánre: Disco, Nu-Disco, Deep House, Re-Edits

Zdroj: Nu Spirit