Edgar pokrstí album Priestor pre dušu v Ružomberku.

Uprostred rozbehnutého turné po slovenských kluboch mení Jozef Planý známy ako Edgar plány a oficiálne uvedenie svojej debutovej veľkej platne na trh presúva do Ružomberka.

Rodák z Liptovskej Osady, ktorý niekoľko rokov pôsobil v rockovej skupine Lesná zmes a až nedávno sa rozhodol pre sólo dráhu, má na Liptove predsa len viac fanúšikov ako v hlavnom meste. Práve preto pridal do svojho jesenného turné ďalšiu zastávku v Relax Clube v Ružomberku a 2. decembra 2016 tu svoje vystúpenie spojí s krstom albumu Priestor pre dušu. Asistovať mu pri tom bude Juraj Popol Haríň. „Oslovoval som hviezdy zvučných mien, či by sa nestali krstnými rodičmi, no nikto ani len nezareagoval. Chvíľu ma to trápilo, no potom som si uvedomil, že ideálneho človeka mám celkom blízko, priamo v Ružomberku,“ hovorí Edgar.

S Jurajom Haríňom sa spoznal, keď ho pozval na rozhovor do internetového Rádia Pre Život. „Je jeho zakladateľom, jednoducho sa rozhodol, že sám a vo vlastnej réžii naštartuje a rozbehne úplne nové rádio orientované na rock a metal. Páči sa mi jeho spontánnosť, obdivujem jeho nasadenie a cítim, že máme veľa spoločného. Tiež zariskoval, ale plní si svoj sen. Som veľmi spokojný a šťastný, že môj album uvedie do života práve on.“ Hosťom unikátneho koncertu bude aj skupina Next Road z Liptovského Mikuláša, úlohy moderátora sa ujme spevák, básnik a rebel Róbert Mikla. Publiku predstaví aj lyric video k novému Edgarovmu singlu Pripravený.

Do Vianoc stihne Edgar so svojou skupinou odohrať ešte dva posledné koncerty v rámci svojho jesenného turné –  9. decembra v British Rock Stars v Bratislave a 10. decembra v Rock bare u Švarca v Pezinku.

EDGAR_tour_poster_KRST.indd

Zdroj: TC Lemons, s.r.o.