Dvojkrst CD Korben Dallas & Zrní: Reportáž!

Stredajší večer (29.10.2014) v MMC klube v Bratislave patril krstu dvoch nových albumov kapiel Zrní a Korben Dallas. Koncert bol už pár dní pred samotným dátumom vypredaný, čo domácu kapelu Korben Dallas veľmi tešilo. Bolo to prvýkrát, čo sa rozhodli mať koncert vo väčšom priestore a oplatilo sa im to. Fanúšikovia sa na nich tešili.

Obe kapely sa stretli na koncertoch už v Českej republike, kde si vyskúšali svoju vzájomnú spoluprácu. Tento krát sa na pódiu predstavili ako prví hostia spoza rieky Moravy – Zrní.

Ich vystúpenie sa nieslo v príjemnom duchu bez zbytočných slov. Bolo vidieť, že na Slovensku sa ich publikum ešte len vytvára, ale spoločný duch fanúšikovskej základne s Korben Dallas priniesli aj ich koncertu dušu a príjemnú atmosféru. Folk-rock s husľami, flautou či beatboxom – stálo za to vidieť Zrní naživo. A nielen naživo. Pokojne si ich pustite doma na záhrade pod stromom s pohárom vína v ruke.

Skupina sa predstavila piesňami Deště, Království, Pokraj. Okrem nových skladieb odohrali aj piesne z predošlého albumu Soundtrack. Počas skladby Dva im prišla pomôcť Nina Marinová.

Nový album Nasleduj Kojota pokrstili čerstvou slovenskou borovičkou a album skončil, ako je na krstoch zvykom, medzi ľuďmi v publiku.

Zrní - Krst albumu Nasleduj Kojota

O desiatej večer sa už na pódium postavili domáci. Korben Dallas začali svoje vystúpenie skladbou Beh, po ktorej nasledoval Prázdny muž a následne Bolo-nebolo. Spevák dal všetkým v sále odporúčanie, že ak im čosi chýba, nech si založia rockenrollovú kapelu. Keďže večer mal patriť novému albumu Banská Bystrica, odznela z neho viac ako polovica skladieb. Napriek tomu bola cítiť väčšia istota v piesňach, ktoré už majú dobré nacvičené a tam kde s nimi fanúšikovia spievali, tancovali či tesne pod pódiom aj skákali.

Album pokrstili netradične tradičnou ľudovou piesňou Sedí sokol na javore, ktorú Juraj Benetin a Ľuboš Petruška odspievali dvojhlasne.

Korben Dallas  – Krst CD Banská Bystrica

Krst príjemne rozdelil koncert na dve polovice. V tej druhej odzneli skladby ako Čo už, Biele ráno či Búrka, ktorá ukázala alternatívnejšie „ja“ skupiny. Samozrejme nemohla chýbať prelomová skladba Otec.

Skupina Korben Dallas ukazuje, že aj v súčasnosti majú nové kapely nádej na svoje miesto na slnku na slovenskej scéne. Určite choďte aj na ich ďalší koncert, aj keď bude v menšom priestore a bude to viac klubové.

Fotoreport Korben Dallas & Zrní: Krst CD | 29.10.2014 | Majestic Music club | Bratislava

Napísala: Ľudmila Mišičková
Foto: Jana