Dve Maškrty na NouveauNu.Nights

Občianske Združenie Vresk Factory v rámci koncertných večerov “NouveauNu.Nights” chystá po májovom skvostnom vystupení Trouble Over Tokyo /AT,UK/ ďaľšie hudobné maškrty. Po pol roku zavíta opäť na Slovensko Islandský multiinštrumentalista Olafur Arnalds /29.júna v košických Kasárnach a 30.júna v bratislavskom klube Ateliér Babylón/.

Na jeseň sa môžeme tešiť na FINKa, obľúbenca nielen usporiadateľskej agentúry VRESK Factory, z Ninja Tune. Vo štvrtok 16.Novembra 2011 v Bratislave odohrá FINK svoju novu show v rámci turné k albumu Perfect Darkness.

Ólafur Arnalds, je nepochybne ďalším neprehliadnuteľným talentom z ostrovného štátu. Jeho hudba Vás unesie do sveta fantázie a emócií, tak dôverne známych pri hudbe islandských hudobníkov. Arnalds predstaví na Slovensku skladby zo svojho ostatného albumu. Klavír, sláčiky a elektronika sú zárukou nezabudnuteľného hudobného zážitku. Arnalds sa pohybuje na pomedzí klasickej hudby, avšak jeho hudobný záber siaha až k indie-popu.

Jeho nedávne vystúpenie v Bratislave považuje Olafur za najvydarenejšie na poslednom turné. Nenechajte si ujsť príležitosť byť pri jedinečnom koncerte plnom emócií, aký nedávno videli návštevníci vo vypredanom divadle Meteorit, kde Olafur Arnalds vystúpil v novemberi 2010. Vstupenky sú už v predaji v sieti ticketportal.

Brightonský pesničkár Fink so svojou kapelou vydává 13. júna album s náz-vom Perfect Darkness. Fink nadväzu-je a rozvíja započaté z predchadzajúceho albumu Sort Of Revolution. Znovu sa pohybuje na pomedzí bluesu, folku a dubu. Všade pritomná je minimalistická akustická gitara, popretkávaná elek-tronikou. Album produkoval Billy Bush (manžel Shirley Manson), ktorý v minulosti spolupracoval s Garbage, Beckom alebo Alanis Morissette.

Nedočkavci si už teraz môžu stiahnuť titulnú skladbu výmenou za e-mail. Interpret pre svojích fanušikov pripravil aj možnosť zakupiť si baliček, ktorý obsahuje: tričko (limitovaná edicia), lístok na koncert, nový album s podpisom všetkých členom kapely a bezplatné stiahnutie digi-tálnej verzie nového albumu ktoré Vám pristane v mailboxe v deň vydania novinky. To všetko je možné mať za zvýhodnenú cenu na stránke: https://www.finkworld.co.uk/tickets/. Bratislavský koncert bude na sedenie s obmedzenou kapacitou a predpredaj na Slovensku začne 1.Júla 2011.

Vresk Factory uviedla v priebehu roka 2010 v rámci projektu NouveauNu.Nights hudobných interpretov ako Lonely Drifter Karen, Drumlesson Christiana Promera, The Bamboos či dj-skú svetovú hviezdu DJ Shadowa. Je potešujúce, že aj v roku 2011 pokračujú v tejto zaslužnej činnosti a prinášajú na Slovenské podia jedinčné projekty.

www.vresk.sk
https://www.facebook.com/#!/pages/NouveauNu/159414014075548

NouveauNu
NouveauNu

Zdroj: Vresk Factory
Publikoval: Redakcia GREGI.NET