Dvanáct jednorožcù už za vámi cválá do Prahy – hlásí Leningrad Cowboys!

Finská kultovní kapela, která už více než dvacet let uchvacuje své fanoušky nezamìnitelným zjevem a recesistickým vystupováním, zahraje 10. prosince v Kulturním centru Vltavská v Praze. Mùžete si být jistí, že uslyšíte a uvidíte divokou show s vyčesanými vlasy, černými brýlemi, pestrými kostýmy a samozřejmì i špičatými botami!



Deset leningradských kovbojù a dvì leningradské dámy jsou právì na turné se svým vùbec prvním studiovým albem, které je zasvìceno vlastní tvorbì. Po rakouských a nìmeckých mìstech ho přivezou představit i do Prahy. Nová deska Buena Vodka Social Club není podle slov kapely jen tak obyčejné album. Je to smìsice nìkolika žánrù, které jsou mixovány do obvyklých a jimi oblíbených témat jako vodka, traktory, rakety, ruský folklór nebo rock and roll.



Leningradf


Finští kovbojové jsou velmi veselou partou, která je hrdá na svùj národní, často ironický humor, nad kterým nìkteří občas jen kroutí hlavou. Jedním takovým vtipem se nás snaží rozesmát: „Víte, co dìlá banán v Terttu? (pozn. finské mìsto) To je jen jeho vìc,“ rozesmìje se leningradská parta. A přidávají další, když se dìlají legrácky, že je ve Finsku dvanáct jednorožcù, čímž narážejí na extravagantní špičaté účesy, které drží po celý koncert jen díky dobře namíchanému drinku vodky s nejmenovanou modrou pilulkou. To prý stojí dokonale bìhem celé show. ☺



Za svou dlouholetou hudební kariéru se leningradští kovbojové představili českému publiku již nìkolikrát. Naposledy se v Česku ukázali vloni v létì, když zahráli na hudebním festivalu Sázavafest, na který Varre Vartiainen vzpomínal s nostalgií: „České publikum je to nejlepší! Řádí a tančí do úplného vyčerpání a ještì se přitom usmívají. Nìkolik dnù po koncertu nám přišlo plno příznivých ohlasù. Ty nejlepší jsme si schovali,“ zasnil se kytarista.



Leningrad



Společným jmenovatelem pro všechna jejich vystoupení je neuvìřitelná, nìkdy i nìkolikahodinová show, která dokáže po pár minutách diváky zcela uchvátit, ne-li rovnou totálnì odrovnat. Jakou show mají pro Česko připravenou, mùžeme jen hádat, ale již nyní je jisté, že Leningrad Cowboys se budou snažit navodit i vánoční atmosféru. Zpìvák Pauli bude mít na kalhotách připevnìné malé zvonečky, u kterých budou nainstalované malé mikrofony tak, aby každý z divákù mohl slyšet cinkání. Bude to jistì zajímavý koncert, na kterém nebudou chybìt vlastní skladby staršího data, které budou doprovázené coververzemi rockových pecek od ZZ Top, Led Zeppelin, Rolling Stones, Boba Dylana, ale i Beatles.


Vstupenky jsou v prodeji v síti Ticketpro za 600 Kč. 

Zdroj: Sázava
Publikoval: Redakcia GREGI.NET