Ďuďo zo skupiny HEX tvorí hit za hitom!

Skupina HEX má za sebou úspešný rok a vypredané akustické turné! Okrem zostavy hudobníkov sa HEXáci môžu pochváliť aj vynikajúcim autorom a producentom Petrom „Ďuďom“ Dudákom!

Práve on je spoluautorom a producentom skladby „Keď sme sami“, ktorá sa stala nahranejšou skladbou slovenských rádií v minulom roku. O tom, že Ďuďo tvorí hit za hitom, svedčí aj pieseň Adama Ďuricu „Neľutujem“. Teraz už HEXáci makajú v štúdiu, na nový singel sa fanúšikovia môžu tešiť už čoskoro! 

HEX

Bratislavská kapela HEX je v kurze! Singel „Keď sme sami“ sa stal v minulom roku najhranejšou slovenskou skladbou v rádiovom éteri! O obľúbenosti bratislavskej skupiny svedčí aj vypredané akustické turné „Keď sme sami“. Za úspechom kapely HEX stojí okrem dokonalej zostavy hudobníkov aj vynikajúci autor a producent hitu „Keď sme sami“ Peter Dudák! „Ďuďo“ produkoval okrem iných hit Adama Ďuricu s názvom „Neľutujem“.

„Za posledný rok sa teším hlavne z úspechu singla „Keď sme sami“, kde som spoluautorom, ale mal som na starosti aj hudobnú produkciu. Na výberovke „Všetko najlepšie“, ktorá vyšla minulý rok na jeseň, mám ešte jednu moju autorskú vec „Tak sa mi zdá“. A produkoval som aj singel Adama Ďuricu „Neľutujem“, z ktorého sa stal hit, takže misia je splnená.“ S úsmevom konštatuje spevák, gitarista a klávesák HEXu Peter „Ďuďo“ Dudák.

HEX Acoustic Tour 1

„Ďuďo“ ako autor a producent má pri tvorbe skladieb vlastný systém. Vždy ho zaujíma aj názor okolia a ostatných členov kapely HEX. Zároveň je Peter Dudák hrdý na to, že albumy skupiny Hex sú tímovou prácou. Kapela má na konte spoluprácu s vynikajúcimi hudobníkmi ako Ivan Minárik, Laco Lučenič, Oskar Rózsa či Tomáš Sloboda z kapely Le PAYACO.           

„Tvorba a produkcia v kapele je tímová práca, často sme robili albumy v spolupráci s ďalšími hudobníkmi. Občas produkujem veci aj pre iných, napríklad pre Polemic, Vetroplach, Hogo Pogo a naposledy pre Adama Ďuricu. Komponovanie vlastných skladieb je o niečo ťažšie, pretože autor je v tvorivom procese niekedy až príliš osobne zaangažovaný a stráca odstup. Vtedy sú potrebné a niekedy aj smerodajné reakcie okolia, či už kolegov z HEXu, alebo ľudí z rodiny či brandže…“ Vysvetlil Peter „Ďuďo“ Dudák.

HEX

V tvorbe plánuje Hex pokračovať aj počas leta. Pre fanúšikov pripravuje bratislavská kapela nový singel, ktorý predstaví už na jeseň!

„Leto je náročné, okrem klasického víkendového hrania, nahrávame v štúdiu nový jesenný singel. Máme pripravené tri, štyri piesne, musíme dobre vybrať a ešte lepšie ich zaranžovať a nahrať. Takže mám plnú hlavu refrénov, slôh a nástrojov, skrátka hudby.“ Smeje sa „Ďuďo“.

HEX

Skupina Hex je na hudobnej scéne od roku 1990 a hrá v zostave Peter „Ďuďo“ Dudák – spev, gitara, klávesové nástroje, Tomáš „Yxo“ Dohňanský – basová gitara, vokály, Martin „Fefe“ Žuži – gitara, Tibor „Tÿbÿke“ Szabados – bicie nástroje. HEXáci pokračujú v úspešnom ťažení a na jeseň okrem nového singla chystajú pokračovanie akustického turné. Všetko o skupine, novinkách a koncertoch sa dozviete na www.hex.sk/ alebo facebookovej stránke https://www.facebook.com/HEXOFFICIAL?fref=ts

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: Peter Spurný, René Miko