DUB PISTOLS Soundsystem (live/UK)

Tanečná scéna v 90-tych rokoch prežila revolúciu a prenikla z undergroundu na špičky hitparád. Kapely ktorým sa to podarilo menovať netreba, to skôr predstaviť konkrétne jednu z nich. Londýnsku kapelu Dub Pistols, ktorá sa vyznačuje naozaj špecifickým zvukom, miešajúcim prvky dubu, hip hopu, dance hallu a big beatu a čoskoro dorazí do Bratislavy.

Rok 1996 bol bohatý na kľúčové udalosti na poli tanečnej a klubovej hudby. Bývalý promotér Barry Ashwort vtedy položil základy big beatovej kapely Dub Pistols, ktorá prekonala aj samotný úpadok tohto hudobného štýlu. Inšpirovaný skupinou Chemical Brothers odštartoval Ashwort svoju DJsku kariéru a krátko na to sa spojil s ostatnými členmi formácie. Hneď v začiatkoch svojho pôsobenia vtrhli na scénu remixami pre hviezdy ako Moby, Crystal Method, Limp Bizkit, Bona, alebo Iana Browna, avšak ich prvotný sólo úspech prišiel až so singlami „There’s gonna be a riot“ a „Best Got Better“ z albumu Point Black. Posilnený nielen ostrovným, ale už aj celosvetovým úspechom, nasledoval prelomový album – Six millions ways to live, ktorý obsahoval hity ako „Soldiers“ a „Big world“.

Ďalšie albumy, napríklad Rum&Coke alebo Worshipping the dollar prispeli k výrazným úspechom aj pre samotného frotnmana kapely, ktorý neskôr spolupracoval na soundtrackoch k viacerým filmom a dokonca aj videohrám. Barry Ashwort, je preslávený svojimi energickými DJskymi setmi a zapálením, ktorým graduje každú party. Dub Pistols Soundsystem vystúpia v Bratislave v zložení Barry Ashwort a MC Sir Real, ktorý je tiež známy ako člen legendárnej formácie Freestylers. Určite si tento hudobný skvost britských ostrovov nenechajte ujsť.

Dub Pistols Soundsystem 15. Júna v Bratislavskom Nu Spirit Clube.

Lístky v predpredaji si môžete zakúpiť v Nuspirit Bare na Medenej 16 a v sietiach Tixy a Ticketportál.

Cena 9 eur (free drink v cene lístka)

15.6.2013
DUB PISTOLS Soundsystem (live/UK)

DJs Simple Sample, Selecta Cifiman, Yanko Kral
Nu Spirit Club
https://www.facebook.com/events/380280005421364/?fref=ts

Zdroj: Nu Spirit