Drumphonic poprvé jako trio v novém videoklipu!

O instrumentálním projektu Drumphonic zakladatele Hanze Sedláře,  se v hudebním světě začíná rozšiřovat stále více informací a objevují se pochvalné kritiky z řad muzikantů, recenzentů i veřejnosti. Jedná se o originální spojení bicí soupravy, elektrické kytary a baskytary s doplňkovými prvky orchestru, sborů a dalších klasických nástrojů.

Drumphonic představuje pouze vlastní tvorbu, ve které klade důraz hlavně na to, aby byla hudba líbivá a zároveň energická, dravá a zajímavá, jak pro muzikanty, tak nenáročné posluchače.

Po prvotině Walk on Mars (2014) vydané ještě jako duo bubeníka Hanze Sedláře a kytaristy Davida Uhera, se nyní můžeme těšit na další novou tvorbu obohacenou o baskytaru Marka Mariana Leždíka, který projektu dodal kromě energičtějšího soundu i novou tvůrčí inspiraci.

Na podzim se totiž všichni členové zavřeli do studia, kde během několika dní natočili spoustu materiálu za účelem následného vydání EP. Nakonec ovšem došlo k rozhodnutí, že začátkem roku 2017 se kapela do studia vrátí a dotočí několik dalších skladeb, které pak společně vyprodukují již jako kompletní plnohodnotné album.

Tentokrát jsme to pojali trošku jinak a rozhodli jsme se, že to natočíme „po staru“ tzn. všichni dohromady a bez střihu. Dnes už se natáčí z 99 % tak, že se natočí bicí, potom basa, a pak ostatní nástroje. My natáčeli vše najednou a myslím, že tak nahrávka mnohem více dýchá a sálá z ní větší energie. I proto jsou slyšitelné nějaké nepřesnosti či chyby naší interpretace, které tam zůstaly záměrně, abychom zachovali naši myšlenku. Kapely tráví 30 % času hraním a 70 % času editací. My jsme to zkusili naopak a je nám to mnohem sympatičtější. Snad to bude mít stejný vliv i na samotné posluchače“ komentuje Hanz Sedlář vznik nových nahrávek. I nový člen projektu, baskytarista Marek si chválí autorský přístup a samotnou atmosféru nahrávání: „Poprvé jsem zažil pohodové natáčení, kdy jsme nebyli tlačeni časem a náramně jsme si to všichni užili.“

Jako první z řady novinek teď představuje Drumphonic ochutnávku – studiový klip ke skladbě Vernissage, k jehož tvorbě byl pozván jejich dvorní kameraman Vladislav Františ. Hlavní téma skladby napadlo kytaristu Davida Uhera, během jeho hrávání na akustickou kytaru na vernisážích s obrazy, kde často improvizoval. Výsledek tak můžete shlédnout v premiéře na oficiálním YouTube kanálu projektu Drumphonic:

 

Kromě dalšího nahrávání plánují členové Drumphonicu představit nové skladby na několika živých koncertech v rámci větších měst ČR na jaře 2017.

Veškeré aktuální informace k akcím a novinkám můžete najít na oficiálních webových stránkách projektu: www.drumphonic.cz

 

Zdroj: Martina Zelinková