Drummers‘ City Session!

Pre tých, ktorí o Drummers’ City ešte nepočuli, je to prvý a najväčší projekt bubeníkov, pre bubeníkov. Jednou z myšlienok zakladateľa Jaroslava Šollara je posúnuť level každého bubeníka na vyššiu úroveň.

S pomocou spoluzakladateľov Jána Gorušku a Viktora Gabaja sa im táto myšlienka darí realizovať a prináša novú éru pre bubeníkov na Slovensku, Čechách ale aj v zahraničí.

Minuloročná akcia v Starej tržnici s názvom Welcome to the new age, nemala dovtedy minimálne na Slovensku obdoby. Po nej si členovia Drummers’ City dali organizačnú pauzu. Tu vyplnili zbieraním skúsenosti, nápadov a inšpirácií na Slovensku, ale aj za jeho hranicami a tiež dôkladnou prípravou ďalších eventov. Po približne roku sa vrátili do Starej tržnice opäť. Tentokrát sa prezentovali na spoločnej akcii viacerých projektov s názvom Rozbaľ to Bratislava! To že to rozbalili doslova a do písmena svedčia pozitívne ohlasy a mimoriadný divácky záujem zúčastnených. Možnosť vidieť hrať štyroch kvalitných bubeníkov naraz sa len tak každý deň nevidí. Hovoríme o bubeníkoch ako Jakub Kačic (získal letný program na Berklee College of Music v Bostone), Michal Fedor (bubeník Andrej Šeban band), Jaro Šollar a Viktor Gabaj.

A čo čaká bubeníckych nadšencov najbližšie?

Do kalendárov si poznačte dátum 23.11.2014, kedy sa bude konať prvá z pravidelných akcií s názvom Drummers‘ City Session v KC Zora na Okružnej ulici 1 v bratislavskej Trnávke.

Bude to opäť deň plný rôznych workshopov týkajúcich sa hry na bicie. Headlinerom dňa bude workshop Jakuba Kačica, ktorý nám predvedie niečo z hry a školy Berklee College of Music v Bostone, ktorú mal možnosť toto leto navštíviť.

Ďalšie tématické workshopy budú tentokrát aj z oblastí, o ktorých ste pravdepodobne doteraz nepočuli. Nechajte sa prekvapiť.

A čo je najdôležitejšie bude sa hrať a jamovať na profesionálnych nástrojoch, ktoré zabezpečuje líder na trhu v rentale hudobne techniky, firma Backline.sk. Hlavne bubeníci ale aj ostatní hudobníci budú mať možnosť prezentovať svoje schopnosti, ale takisto aj začiatočníci sa dozvedia niečo nové o hre na bicie a bicích ako hudobnom nástroji.

Priestor bude aj na rôzne diskusie, nadväzovanie kontaktov a samozrejme zábavu.

Táto akcia je otváracou a zároveň prvou v rade Drummers‘ City Sessions, ktoré sa budú konať pravidelne počas celého roka.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/858867447481302
Official webpage: https://www.drummerscity.com/drummers-city-session-2311

Sessions logo-01

Zdroj: Drummers‘ City Session