Drumatique Session: Rozhovor Utah Jazz!

Už túto sobotu 29.októbra sa na Drumatique Session v Nu Spirit Club-e predstaví britský DJ, producent a remixér – UTAH JAZZ. Pri tejto príležitosti sme mu položili niekoľko otázok.

Čau Luke, ako sa máš?
Super! Som doma v slnečnom (ale uzimenom) Londýne, pripravený stráviť celý deň v štúdiu.

Máš za sebou rušný rok, turné k tvojmu poslednému albumu ‘Vintage’, užil si si to?
Samozrejme. Bolo to trochu náročnejšie ako zvyčajne, veľa vystúpení, ale užasná skúsenosť. Zvykol som si na menej spánku počas všetkých tých hraní, ale turné bolo výnimočné. Precestoval som UK, Európu, Rusko, Kanadu, Áziu a Austráliu.

Na čom momentálne pracuješ?
Práve pracujem na treťom štúdiovom albume, ktorý by mal byť vydaný niekedy na jar alebo v lete 2012. Ide to v pohode, ale pri finišovaní albumu je to ťažšie, kedže sa stále snažím zvyšovať štandard a skúšam vyprodukovať niečo “originálne”.

Pripravuješ aj nejaké kolaborácie?
Momentálne sú všetky tracky sólo, ale na pár z nich pribudnú vokály. Mali by sa objaviť MC Darrison a dub raggae legenda, Lee Scratch Perry.

Odkial čerpáš inšpiráciu ?
Z ničoho a zo všetkého. Rodina, kamaráti, cestovanie, sny o budúcnosti, obavy z budúcnosti (!), tažkosti, nespravodlivosť, komédia, alkohol…mohol by som takto pokračovať celý deň.


Čo ťa momentálne najviac ovplyvňuje?

Poslednú dobu som veľa pátral po novom sounde a snažil sa pohnúť veci vpred od môjho posledného projektu. Počúval som veľa psychadelických a ambietných vecí, sú skvelé ako zdroj zvukov.

Čo iné okrem hudby ťa zaujíma/nadchne?
Veľa z toho čo som už spomenul (pozri inšpiráciu ). Teším sa z drobností a som štastný a vďačný za život aký žijem. Nič ma neurobí viac štastným ako to, že som zdravý a fit a to, že si môžem užívať čas s mojou rodinou a priateľmi. Momentálne prežívam najštastnejšie obdobie svojho života.

Ako vidiš dnb v roku 2011?
Myslím, že tak ako vždy…veľa “odpadu” okolo, ale aj veľa úžasnej hudby. Venujem sa muzike už viac ako 15 rokov, a za ten čas som sa naučil veci, s ktorými na “scéne” nesúhlasím, jednoducho neriešiť. V mojom mailboxe sa objavuje dosť nových trackov na to, aby som stále túto hudbu miloval a nemyslím si, že sa to niekedy zmení.


Vraciaš sa na Slovensko po 3 rokoch. Odkážeš niečo fanúšikom?

Áno – NEVIEM SA DOČKAŤ. Milujem Slovensko a je skvelé byť späť.
Môžete sa tešit na moje nové tracky, ktoré u vás otestujem – nie moc temné, nie moc deep, ale niečo čo má groove. Už si len dať pozor aby som nevypil priveľa panákov!

Vďaka za rozhovor a vidíme sa v sobotu 29.októbra v Nu Spirit Club-e.
Súťaž o FREE vstupy sledujte na Facebook Drumatique.

Viac info:
Official site Drumatique.eu
Facebook Drumatique
Twitter @Drumatique
Google+ Drumatique
Drumatique.Official.fm
Drumatique Session @ Nu Spirit Club – 29.10.2011

Dq Utah Jazz

Zdroj: Drumatique
Publikoval: Redakcia GREGI.NET