Drumatique Session: Profily hostí!

Už túto sobotu 24. septembra zaznie v bratislavskom Nu Spirit Club-e po prvý krát sound legendárneho anglického drum’n’bass label-u Shogun Audio.

ALIX PEREZ [Shogun Audio] UK

Alix Perez

Jeden z novodobých priekopníkov drum&bassu, Alix Perez, pochádza síce z Belgického mesta Charleroi, no momentálne žíje a naberá inšpiráciu v Londýne. To, kde sa po hudobnej stránke nachádza teraz, je zakorené už v jeho detstve. Tak ako sám Alix tvrdí: „Ovplyvnilo ma veľa vecí. Zo začiatku to boli moji rodičia, ktorí mali pestrý vkus a bohaté hudobné znalosti. Otcovi sa páčil hlavne funk a soul, komerčné vecí sme moc nepočúvali. Vyrastal som vo Francúzsku, takže sa mi do uší dostal aj francúzsky hip hop.“

Len pár rokov na to začína s djingom a prvými krokmi v produkcii. Debutový release vychádza v roku 2005, a odvtedy to už ide všetko “hore vodou“. Prichádza jeden singel za druhým na uznávaných labeloch Strictly Digital, Shogun Audio, Liquid V, Spearhead Records, Horizons Music, legendárny Metalheadz a mnoho ďaľších. Pochváliť sa môže spoluprácami so Survival, Icicle, Switch, Redeys, Sabre, a inými zvučnými producentmi.

Po určitom čase sa Alix rozhoduje upísať svoj talent len jednému z labelov a tým je Shogun Audio. Práve na ňom roku 2009 vychádza dôležité EP s trackmi ‘Melanie‘ a ‘I´m free‘ , tvoriacie akýsi medzník v jeho vývoji. Keď si ich vypočujete, unesú vás na krajšie miesto, odkiaľ sa vám nechce ponáhľať späť. Ďaľším veľkým krokom je dlho očakávaný album ‘1984‘. Ten získal mimoriadne dobrú recenziu a podporu po celom svete. Na podiv pre niektorých, nie je štýlovo jednotný, to ale v našich očiach posúva Alixa na ešte vyššie priečky v umení produkcie.

Po mnohých skvelých singloch a spoluprácach, ktoré vyšli po ‘1984‘ prichádza debutové EP na Shogun Audio s názvom ‘Dark days‘, na ktorom hosťujú profíci Noisia a Foreign Beggars. Opäť kúsok, ktorý stojí za vypočutie.

Viac info:
Facebook Alix Perez
Twitter @AlixPerez
Official site Shogun Audio

CLIVE [Bass / Codered]

Clibe

Skvelý DJ a hudobný selektor aktívne pôsobiaci na slovenskej drum’n’bass scéne viac ako 7 rokov, stál pri zrode Codered crew a legendárnych ‘Bass’ párty. Jeden z mála domácich DJs, ktorý je otvorený novým hudobným prúdom a nebojí sa ich implementovať do svojich setov. Milovník autonomic a deep dnb sound-u.

Viac info:
Facebook Clive
Twitter @Clivecodered
Soundcloud Clive
Official site Codered

KPEK [Aplitude / Influenza]

Kpek

Mladý talentovaný DJ a začínajúci producent sa od roku 2008 aktívne venuje dnb subžánrom ako sú liquidfunk, deep a atmospheric. V roku 2010 zakladá spolu s Mathosom a Keecom projekt ‘Amplitude’, ktorého cieľom je propagácia Autonomic a Deep sound na Slovensku prostredníctvom akcie ‘Burnout’. Remixoval Smoteho ‘Crystal Forest’ a spolupracoval s BlueMotion na tracku ‘Everything is Nothing’, ktorý našiel svoj domov na labely Influenza Minus.

Viac info:
Facebook kPek
Twitter @kpek_dnb
Soundcloud kPek

GREEN [Source Code]

Green

Pred ôsmimi rokmi začínal ako techno a house DJ, v priebehu rokov prešiel dnb štýlmi ako jump-up či jungle, aby časom objavil liquidfunk, deep a autonomic. Spulu s Hadzim tvoria DJské duo Source Code.

Viac info:
Facebook Source Code
Soundcloud Green

Line up septembrovej Drumatique Session doplnia rezidenti GABANNA, SVETLUX, BLUPCAT a DOLYX.

Vstupné na session je 6€ do 22:30, potom 8€ a 6€ po 03:00. Súťaž o FREE vstupy sleduj na Facebook Drumatique.

Nu Spirit Club upravil ceny pre vybrané drinky:
Pivo 12° Staroprameň – 1,65€
Vodka a Borovička – 1,75€

Official site Drumatique.eu
Facebook Drumatique
Twitter @Drumatique
Google+ Drumatique
Drumatique.Official.fm
Drumatique Session @ Nu Spirit Club – 24.09.2011

Drumatique Session

Zdroj: Drumatique
Pubilkoval: Redakcia GREGI.NET