Drumatique Session: Fracture (UK)!

Posledný februárový víkend sa blíži a sním aj drum’n’bass sessions v Nu Spirit Club-e. Už túto sobotu 25.2. prinesie Drumatique ďalšiu premiéru svetovej dnb music. Na Slovensku sa po prvý krát predstaví polovica producentského dua Fracture & Neptune, spolumajiteľ labelu Astrophonica FRACTURE.

Fracture

Dvojica Fracture & Neptune (Charlie Fieber & Nelson Bayomy) pochádza z Londýna a na drum’n’bass scéne funguje od 90tych rokov. Počas štúdia na strednej škole objavili spoločnú vášeň k jungle music a prichádzajúcemu dnb a spoločne začali DJskú kariéru. Od roku 1999 spolu pôsobili v pirátskom rádiu Rude FM a tak začali budovať svoje meno.

Koncom 90tych rokov trávili Fracture & Neptune väčšinu svojho voľného času v štúdiu zlepšovaním svojich producentských skills a hľadaním vlastného soundu. Netrvalo dlho aby si ich produkciu všimli Danny Breaks a Paradox a v roku 2001 prichádza prvý release na legendárnom jungle a dnb labely Droppin Science. Nasledovali releasy na Inperspective, Bassbin a Hosptial a sound Fracture & Neptune sa stal garanciou svetovej kvality objavujúc sa aj v setoch hudobníkov ako Aphex Twin, DJ Food a Amon Tobin.

V roku 2009 dvojica Fracture & Neptune predstavuje vlastný label Astrophonica, na ktorom prezentujú svoj unikátny sound. Azda najväčší úspech zaznamenal track ‘The Limit’, na jedinečnom letnom dnb festivale Sun & Bass, kde bol v roku 2010 mnohými označený za hymnu.

Nedávna spolupráca Fracture a Mark System-a vyústila v release na TeeBee-ho Subtitles, kde v týchto dňoch vychádza dlhoočakávaná novinka v spolupráci s FD ‘Galvanise’. Fracture tiež vydal skvelý sample pack pre Loopmasters ‘Fracture – Cosmic Drum And Bass’ čo bezpochyby svedčí o jeho producentských kvalitách.

Viac info:
Facebook Fracture & Neptune
Twitter @CharlieFracture
Website Astrophonica
Facebook Astrophonica
SoundCloud Astrophonica

Line up doplní hosť: NITROUS [ Shadowbox, Volnej Prùbìh ] CZ

Nitrous

Český Nitrous, vlastným menom Ondřej Golis, skvelý DJ/redaktor a hudobný selektor s výnimočným vkusom. Člen legandárnej značky Shadowbox a jeden z prezentérov párty venovanej žánrom ako autonomic, drumfunk, minimal či deep dnb – Volnej Prùbìh.

Viac info:
Facebook Volnej Prùbìh

Na februárovej session sa predstvia aj rezidenti GABANNA, GALAGHA, SVETLUX, ZAJO a ROLAND. Podrobné informáacie a súťaž o FREE vstupy sledujte na www.facebook.com/drumatique.

Drumatique Session

Zdroj: Drumatique
Publikoval: Redakcia GREGI.NET