Druhý ročník festivalu tolerancie DUNAFEST na spadnutie!

Už po druhý krát sa v Dunajskej Strede (Na trhovisku) v dňoch 22.-23.7.2011 bude konať najväčší rockový festival na južnom Slovensku s názvom DUNAFEST, ktorý má ušľachtilý cieľ a tým je tolerancia.

Spoluorganizátor Jury – spevák skupiny Konflikt: „Festival sme sa rozhodli zorganizovať na základe priateľstiev, ktoré máme nielen my ako ľudia z brandže, ktorí sa poznajú už mnohé roky, ale hlavne ako reakciu na rôzne pokusy politikov nahovoriť ľuďom na oboch stranách Dunaja, že si nerozumieme. Opak je však pravdou. Minuloročná účasť viac ako 5.000 ľudí na rozbiehajúcom sa festivale dokázala, že hudba je mostom, ktorý spája. Hudba nepozná hranice, národnosť, vek, farbu pleti a dokonca ani jazykové bariéry. Je jej dobre všade tam, kde sú ľudia, ktorí sa chcú baviť. A DUNAFEST je toho dôkazom“.

Horkyze Slize

Brány prvého ročníka DUNAFESTU prekročili tisícky ľudí zo Slovenska i Maďarska bez rozdielu veku, spájala ich dobrá nálada a chuť baviť sa. Veľkou zaujímavosťou DUNAFESTU je rozloženie kapiel, ktoré mapuje hudobnú scénu na Slovensku i Maďarsku. Spolu sa nám počas dvoch festivalových dní predstaví tento rok 18 hudobných skupín z oboch krajín. Každú krajinu bude reprezentovať zhodne 9 skupín, ktorí sa už teraz veľmi tešia na festival, ktorého hlavným heslom je „TOLERANCIA“. Tohtoročnými „ťahákmi“ sú : Arzén, Pannonia allstars Ska Orchestra, Konflikt, Desmod, Rómeó Vérzik, Slobodná Európa, Polemic, Tublatanka, Horkýže Slíže, Demjén Ferenc a mnoho ďalších. Viac na www.dunafest.sk. Na festival sa predávajú jednodňové a dvojdňové vstupenky v cene 12 € a 20 € .

Tublatanka

Minulý rok sa na pódiu vystriedali najväčšie hviezdy z oboch krajín, za všetkých spomenieme: Konflikt, Zuzana Smatanová, OMEGA (HU), Para, Pogolkép (HU), Polemic, Rómeo Verzik (HU) a mnoho ďalších.

Zdroj: Agentúra DUNA
Publikoval: Redakcia GREGI.NET