Druhé Ja pokrstili Náš život špeciálnou slivovicou.

Dievčenská zostava Druhé Ja vznikla ako truc podnik chlapcom z partie, ktorí už v tom čase v kapele pôsobili. Napriek tomu majú kočky z malej obce spod Vysokých Tatier – Šuňavy v tom, čo pre nich muzika znamená, absolútne jasno.

Inšpirovať sa nechali country svojich rodičov s tým, že dnes produkujú folk-rock, pod čo sa podpísal aj ich kladný vzťah k ľudovej hudbe. Dievčatá žiaria nielen na slovenských pódiách, ale niekoľko rokov ich pravidelne pozývajú napr. na známy country festival v nemeckom Gross Dubene. V našom ponímaní k slovu hudba priradzujeme ekvivalenty – liek, záľuba, lepidlo nášho priateľstva, útek z reality a určite nám slúži aj ako rozhovor. Hudba je dôvod, proces, ale aj výsledok. Na to, aby človek porozumel hudbe, nepotrebuje ani tak sluch, ako srdce,“ vyznali sa na úvod Druhé Ja.

druhe-ja-krst

V sobotu napísali Druhé Ja do svojho životopisu ďalšiu dôležitú kapitolu, keď oficiálne pokrstili debutový album s názvom Náš život. V štúdiu strávili s prestávkami pol roka, v priebehu ktorého nahrali 11 piesní. Ako hostí si na nahrávanie pozvali Petra (gitara) a Martina (klávesy) Ignácovcov, aby im pomohli „doklepať“ skladbu Schránka spomienok. „Aj keď niekedy bolo naozaj ťažké skĺbiť voľný čas nás všetkých, náš prvý album je predsa len na svete. Piesne sú prevažne z našej vlastnej dielne. Na skladbe Nad Šuňavou sa autorsky podieľal Mišo Gima, niektoré sú ľudové, ale hudba je dotvorená nami,“ vysvetľovali baby z kapely Druhé Ja.

Spojenie známeho prešovského hudobníka Miša Gimu s Druhé Ja sa jeho spoluautorstvom na jednej z piesní nekončí, pretože dievčatá si ho vybrali ako krstného otca. Keďže sa pre pracovné povinnosti slávnostného aktu zúčastniť nemohol, jeho pozdrav premietali na plátne. „Niekto však musel držať CD v ruke, preto sme si za krstnú mamu zvolili Peťa „Quonika“ Vyslockého z Atlantidy,“ dodali dievčatá v dobrej nálade.

Krstilo sa slivovicou. Hoci ide o tradičný nápoj, v tomto prípade pokropila album špeciálna značka z Dulova. „K Dulovu sa viaže nostalgická spomienka na jednu super narodeninovú party, na ktorej sme hrali tri dni. Vzali sme to ako sústredenie a asi nikoho neprekvapí, že celý večer sa podávala iba slivovica z Dulova,“ vysvetľovali Druhé Ja.

O výbornú náladu sa v Šuňave postarali aj hostia – FOX, Tatranské vetry, Black Fish a Atlantida. Prekvapením a vrcholom večera bolo, keď sa všetci stretli pri stromčeku a s prskavkami v ruke zaspievali Vianočnú. „Napriek tomu, že naše domáce publikum nebolo na takýto rockový koncertík pripravené, hľadisko bolo plné a CD-čka sa vo veľkej miere hneď rozpredali,“ tešili sa z priazne fanúšikov Druhé Ja.

druhe-ja-album

„Darčekom“ potešili Druhé Ja aj organizátori Stropkovskej hudobnej ligy, pretože talentovanú päticu nominovali do finále V. ročníka, pričom zároveň sú v hre o ceny v kategóriách najlepší spevák/-čka a najlepší mladí. Dodáme, že v Divadelnej sále mesta Stropkov sa predstavia 31. januára.  

Zdroj: Mária Fedorová / GRAND STUDIO, s. r. o.
Foto: Tomáš Pavčo