DRUHÁ TRÁVA OSLAVUJE 25 ROKOV!

Popredná česká kapela Druhá tráva, ktorá sa počas rokov odchýlila od pôvodného moderného bluegrassu k nadžánrovému výrazu, oslavuje na scéne už štvrť storočia.

Rok osláv odštartovala vydaním kompletu DVD/CD/ spevník pod menom In Concert, ktorý bol priaznivo prijatý poslucháčmi  ako aj  kritikou. Tešiť sa môžete na excelentné výkony najsilnejšej zostavy Druhej trávy, kde okrem mimoriadnej autorskej a interpretačnej jedinečnosti speváka, textára a prekladateľa Roberta Křesťana uvidíte výnimočné výkony  bendžistu Luboša Malinu, dobristu Luboša Novotného, gitaristu  Emila Formáneka, kontrabasistu Tomáša Lišku a bubeníka Kamila Slezáka.

Druha trava

Aktuálny koncertný program  Druhej trávy zahŕňa prierez tvorby kapely z celej doby existencie skupiny s dôrazom na skladby zo štúdiových albumov Marcipán z Toleda, Dylanovky a Pojďme se napít.

Druhá tráva vznikla v roku 1991. Od začiatku mixuje niekoľko hudobných štýlov: bluegrass, folk a rock. Vydala osemnásť albumov v Čechách aj USA, je niekoľkonásobným držiteľom ocenenia APH Anděl v kategórii  Folk a Country. Pravidelne absolvuje turné po Spojených štátoch vrátane koncertovania v centre nielen country hudby v Nashville.

DT Slovensko 2016

Zdroj: BrainZone