DROPOUT – nový objav stojí za tajomnou skladbou Slowly!

Koniec dohadov. Za tajomnou  IDM skladbou Slowly stojí trojica, ktorá si hovorí DROPOUT. Informácie priniesol exkluzívne server časopisu Billboard.

Blogosféra niekoľko mesiacov špekulovala o tom, kto je autorom pôsobivého singlu Slowly, ktorý sa stal internetovou atrakciou a jednou z najvyhľadávanejších hudobných položiek.

Dropout

Nahrávka  premiérovo zverejnená na Proximity sa dočkala podpory od mnohých DJov a umelcov. Hneď niekoľko serverov usporiadalo anketu pre čitateľov, ktorí mali tipovať, kto je tvorcom skladby. Včera sa hra skončila a inteligentný dance music má nových hrdinov.

Projekt Dropout je zatiaľ poslednou akvizíciou labelu  Big Beat, na ktorom vydávajú napríklad Icona Pop, Galantis, Martin Solveig alebo Cash Cash. Pánovia Ethan Davis, Ray Nowak a Selden Cummings pochádzajú zo Santa Barbary a dôvod, prečo sa rozhodli zverejniť singel Slowly najskôr anonymne, vysvetľujú takto:  „Bola to samozrejme zábavná hra, zároveň sme ale chceli poslucháčom umožniť vypočuť si nahrávku bez toho, aby sme ich rozptyľovali tým, kto sme“

Zdroj: Warner music