DrinkIn Fest: Energia Pehy nám chýbala!

Už túto sobotu sa stretnú prešovskí hudobníci na DrinkIn Feste so svojimi priateľmi a fanúšikmi. Headlinerom podujatia bude skupina Peha, ktorá odohrá svoj prvý koncert pod holým nebom na Slovensku od návratu na scénu.

Peha, ktorá je späť vyše roka s novou speváčkou Romanou Hlobeňovou, ide pomalými krokmi a koncertuje viac v Čechách ako na Slovensku. „Fanúšikovia nám to často vyčítajú. Preto som rada, že im môžeme vyhovieť. Osobne uvítam to, že pri uvádzaní piesní nebudem musieť kvôli jazykovej bariére rozprávať pomalšie než som zvyknutá,“ hovorí speváčka Pehy.

peha

Romana Hlobeňová si už zvykla na úlohu frontwoman a živé hranie ju s chalanmi baví od prvej chvíle. „Klape nám to, spoznávame sa a zatiaľ sme vždy našli cestu, ako sa vymotať, keď sme sa náhodou v piesni trochu zamotali,“ dodáva s úsmevom.

Skupina zatiaľ vydala v novom zložení singel Minca, ktorý na DrinkIn Feste odznie naživo spolu s osvedčenými peckami. A ktorú pesničku si speváčka vychutná najviac? „Asi sa odo mňa očakáva, že poviem názov našej zatiaľ poslednej skladby Minca, ale sklamem vás. Najradšej mám rýchle, bláznivé veci, kde sa môžem vyskákať a vystrájať. Sú to piesne s tempom vyšším ako 140bpm. Najviac ma za srdce chytila pieseň Chodec na lane,“ priznáva Romana Hlobeňová.

peha2

DrinkIn Fest začína v sobotu 2.júna o 14:30 v Prešove na Okružnej ulici 35. Na koncerte tento rok vystúpia Papyllon, Sunlips, Mloci, Komajota, Chiki liki tu-a a Peha. Lístky sa dajú zakúpiť na mieste za 5,-Eur. Kapacita je obmedzená pre 500 návštevníkov.

drinkin fest plagat

Zdroj: Edo Kopček, PR manažér podujatia
Foto: Peha
Publikoval: Redakcia GREGI.NET