DPOH mestské divadlo: Goldbergovské variácie!

V pondelok, 12. septembra, sme v Mestskom divadle P. O. Hviezdoslava odštartovali 3. divadelnú sezónu s unikátnym českým projektom UP´END´DOWN z produkcie súboru Cirk La Putyka. Ani v novej sezóne však nevynecháme prvú vlastnú inscenáciu Mestského divadla – hru Goldbergovské variácie z pera Georga Taboriho.

Napriek tomu, že Goldbergovské variácie, tak ako väčšina Taboriho hier, nepatria medzi jednoduché a prvoplánové predstavenia, našla inscenácia u divákov pozitívny ohlas. Lákadiel, ktoré sú spojené s týmto predstavením, je viacero. Témou hry je holokaust, ktorého paradoxne bol sám Tabori súčasťou. Jeho otec zahynul v koncentračnom tábore v Osvienčime v roku 1944, no z Taboriho hier necítiť súcit, či zlobu, ale naopak, grotesku, iróniu a čierny humor.

Vynikajúce je i herecké obsadenie. Spolu s „partičkou“ hercov – Lukášom Latinákom, Mariánom Miezgom, Róbertom Jakabom a Jurajom Kemkom, na jedných doskách vystúpi i excelentný Martin Huba. Ženskú časť hereckého osadenstva zastupujú herečka a dramaturgička Darina Abrahámová, držiteľka ceny Dosky za najlepší ženský herecký výkon za rok 2009 Jana Oľhová a zástupkyňa mladej hereckej generácie – Dominika Kavaschová

Režisér Mr. Jay inscenuje Bibliu spolu s asistentom Goldbergom. Na scéne sa tak odohráva filozofický kabaret o stvorení sveta ako o (s)tvorení divadelnej inscenácie. Príďte a pozrite si zaujímavú „crazy“ komédiu, ktorá je drsná, ale tiež zábavná a ironická.


Goldbergovské variácie na doskách MDPOH
16. 9. 2011, piatok, 19.00
26. 9. 2011, pondelok, 19.00
Miesto: Mestské divadlo P. O. Hviezdoslava, Laurinská 19, Bratislava
Vstupné: 10,-€ a 8,-€
Réžia: Peter Mankovecký
Obsadenie: Martin Huba, Lukáš Latinák, Marián Miezga, Róbert Jakab, Juraj Kemka, Darina Abrahámová, Jana Oľhová, Dominika Kavaschová
Viac informácií na https://www.mestskedivadlo.sk/program/september-2011/goldbergovske-variacie-george-tabori/

Zdroj: DPOH
Publikoval: Redakcia GREGI.NET