Dominika Mirgová a Spoko zo Smola a Hrušky si to rozdajú na streetballe.

Speváčka Dominika Mirgová má za sebou úspešné obdobie – jej pesničkám sa v rádiách darí, skúšky v škole má takmer za sebou a dokončuje prípravu svojho druhého štúdiového albumu, ktorý by mal uzrieť svetlo sveta na jeseň. Dovtedy predstaví ešte jeden singel, ktorý možno zaznie aj v rámci vystúpenia na BasketMusic Feste v Spišskej Novej Vsi.

Zatiaľ čo Dominika vystúpi ako hudobný hosť, tak Spoko z kapely Smola a Hrušky si aj tento rok oblečie dres a bude bojovať pod košom. Keďže kapela nedávno ukončila česko-slovenské turné Topfest Best of tour 2013 a má za sebou už aj prvé fantastické vystúpenia pod holým nebom takéto športové aktivity jednoznačne víta: „Túto akciu organizujeme v spolupráci s jej zakladateľmi a taktiež s výraznou podporou mesta Spišská Nová Ves. Sme radi, že sa to dostalo do tejto podoby a že to má dobré ohlasy u partnerov aj divákov. Hrávam basketbal viac ako 20 rokov a je to moja srdcová záležitosť. Verím, že aj tento rok si náš tím udrží pozíciu obávaného súpera, smeje sa frontman kapely Smola a Hrušky.

„Streetballové turnaje majú svoje špecifické čaro a v spojení s hudbou sa nám darí vytvoriť ideálny priestor pre športové, ale aj kultúrne vyžitie pre všetky generácie. Teším sa na moju kolegyňu Dominiku, tanečné vystúpenia a Dj-ov, ktorí sa už každoročne starajú o pestrú dávku hudby počas celého festivalu. Tento ročník máme opäť potvrdených hráčov, ktorí hrajú v slovenskej reprezentácii či extra ligistov, takže sa tešíme nielen na kvalitné súboje, ale aj oku lahodiace exhibície.  

BasketMusic fest sa bude konať v Športovej hale v Spišskej Novej Vsi od 9:00 hod. Záujemcovia o hranie na streetballovom turnaji sa môžu zaregistrovať do 31.mája na e-maili: streetballsnv@gmail.com. Všetky info o festivale nájdete na https://facebook.com/basketmusicfest.

Zdroj: Basket Music fest