Dolská Opening: 16. novembra v Špindlerově Mlýně: Zoomuje sa na Afriku Islama!

Afrika Islam, Enrico, Chris Sadler, Orbith, Subgate, Duncan Grey, Michael J, Topas Brothers a řada dalších roztančí v sobotu 16.11. klub Dolská ve Špindlerově Mlýně. Zoomujeme na headlinera tohoto nabitého eventu, na kterém by jste neměli chybět!

Sobota 16.11. bude datem, kdy se začne psát nová historie klubu Dolská ve Špindlerově Mlýně. Na programu tohoto klubu je totiž připravena velkolepá reopening party, na níž se představí na dvou stagích více jak 16 dj’s z řad domácí djské špičky, talentů blízké budoucnosti a samozřejmě již zmiňovaný headliner Afrika Islam.

Vstupenky za velmi příjemných 200,-Kč v předprodeji za standard a 2500,-Kč za VIP s neomezenou konzumací můžete zakoupit v síti ticketpro – https://www.ticketpro.cz/jnp/hudba/tanecni-elektronicka-hudba/1157093-afrika-islam.html

20110503afrikaislam

Pojďme se ale zaměřit na profil Afriky Islama, který se po několika letech vrací do České republiky a kterého zná každý správný clubber.

Afrika Islam se narodil v roce 1967 v New Yorku. K jeho uměleckému pseudonymu ho přivedl jeho neméně známý otec Afrika Bambaataa. Byl u zrodu Hip Hopu v USA a již v 10-ti letech se věnoval break dancingu a rapu. Od tanečníka a rappera v Rock Steady Crew se stal Zulu Kingem a v roce 1977 se začal aktivně věnovat djingu. Jeho djské kvality potvrdil v mezinárodní Annual DJ soutěži a Islamův taneční um předvedl například ve filmech Flashdance a nebo Breaking 1 a 2. Bylo to v období, kdy spolupracoval s další známou osobností, kterou je Ice T. Dlouho na sebe nenechala čekat i jejich vlastní produkce, z níž stojí za zmínku Rhyme Pagys. S Ice T spolupracoval Afrika i na celé řadě dalších projektů v Hip Hopovém sektoru. Jeho novým domovem se stalo Los Angeles, kde tvořil a vystupoval. V roce 1980 úspěšně remixoval tracky pro umělce, mezi které patří například Michael Jackson, De La Soul nebo Wu Tang Clan. V polovině devadesátých let začala stoupat Afrikova popularita také v Evropě. Díky hudebnímu záběru pohybujícím se od R&B, Hip Hopu přes House až po Techno si ho oblíbila celá řada party people po celém světě. V roce 1995 přijal pozvání na legendární event Mayday, který odstartoval šňůru vystoupení na halovkách i v klubech. Dalším mezníkem v jeho kariéře byl rok 1997, kdy započal spolupráci s jedním z nejznámějších německých producentů a djů té doby – Westbamem. Jejich společný projekt Mr. X a Mr. Y procestoval celý svět a jedinečné vystoupení na 4 decky a 2 mixy mohlo okusit v minulosti i české publikum. Jeho set nabitý tím nejlepším z techna, housu a hip hopu si rozhodně nenechte ujít 16. Listopadu v klubu Dolská i Vy!

https://www.facebook.com/events/320190504793560/?fref=ts

Zdroj: Organizátor