Dolné Rakúsko v Bratislave!

Spolková krajina Dolné Rakúsko je iba na skok od Bratislavy. Mnohí túto oblasť so záujmom navštevujú, počas teplejších dní radi využívajú širokú a výborne vybavenú sieť cyklistických chodníkov či miestne kúpaliská. Vedeli ste však, že Dolné Rakúsko disponuje okrem iného aj bohatou kultúrnou infraštruktúrou, ktorá bola cielene budovaná počas posledných dvadsiatich rokov?

Výstava Budova[ť] pre umenie, ktorá je prvýkrát prezentovaná mimo Rakúska, ponúka ochutnávku toho najlepšieho z kultúrnej architektúry Dolného Rakúska: koncertné siene, javiská, múzeá, galérie, výstavné haly, ale aj multifunkčné sály a umelecké priestory. Diváci sa prostredníctvom krásnych fotografií renomovaného fotografa Bruna Klomfara zoznámia s takmer šesťdesiatimi mimoriadne zaujímavými stavbami Dolného Rakúska, ktoré výrazne formovali obraz tohto kultúrne rôznorodého regiónu.

Dolne Rakúsko

Súčasťou výstavy je aj film Architektonické skvosty Dolného Rakúska (2010, Georg Riha), ktorý návštevníkov prenesie na originálne miesta kultúrnych stavieb a predstaví ich praktické využitie. Výstavu dopåňa rozsiahla rovnomenná publikácia, viaceré materiály o Dolnom Rakúsku a tiež výber kníh s tematikou kultúrnej architektúry z kníhkupectva Artbooks.

Výstava potrvá do nedele 1. apríla 2012, prístupná je denne od 10.00 do 18.00 počas pracovných dní a od 13.00 do 18.00 počas víkendov. Vstup je voľný.

Zdroj: design factory
Foto: Ľubomír Dait, design factory
Publikoval: Redakcia GREGI.NET