Dobrý Festival: Back2Love Night v stane pre viac ako tisíc ľudí!

Súčasťou Dobrého Festivalu je od jeho začiatkov tanečný stan, ktorý tento rok dosiahne zatiaľ najväčšie rozmery v histórii festivalu. Zabávať sa v ňom bude viac ako tisíc návštevníkov, ktorí sa môžu tešiť už prvý deň festivalu na nočnú houseovú party Back2Love Night. Tá sa skončí až východom ranného slnka. Headlinerom Back2Love Night bude vychytení producent, remixér a dídžej GIOM.

Pôvodné rozhodnutie organizátora Dobrého Festivalu Mira Táslera dať väčší priestor menšinovým žánrom sa ukázalo ako správne a získalo si mnoho fajnšmekrov. Súviselo to aj so zaradením Back2Love dídžejov do programu v roku 2011, kedy si vďaka svojmu vystúpeniu získali veľký ohlas u publika. Minulý rok dostali dídžeji Overhaul a Gury, ktorí stavajú svoje sety na tradícii amerického zvuku house music, opäť príležitosť a potvrdilo sa, že ľudí baví tancovať na ich housové sety. Z pôvodne malého stanu si tak ľudia aj vďaka Back2Love vyžiadali oveľa väčší priestor, ktorý tento rok zaplní viac ako tisíc tancujúcich návštevníkov festivalu.

„Dobrý Festival je pre nás jednou z trojice najdôležitejších akcií v roku a preto chceme vygradovať atmosféru čo najviac. Dnes vieme, že house music, tak ako ju vidíme my, má svoje stabilné miesto na hudobnej mape. Tento rok naše sety podporí na začiatku a na konci Back2love Night  saxofonista Gapa. Sety budú prispôsobené celkovej atmosfére a veríme, že bude výborná,“ pozýva na podujatie Peter Migaš známy tiež ako DJ Overhaul.

Spájanie sa hudobníkov s dídžejmi nie je žiadnou novinkou, napriek tomu patrí medzi divácky najatraktívnejšie. S dvojicou Back2Love, ktorých hudba má svoje základy v živých nástrojoch, sa predstavilo počas spoločných improvizácií už niekoľko známych slovenských muzikantov. „Hrať s Back2Love je pre mňa určite zaujímavejšie, pretože je to skutočný klubový dídžejing, žiadna diskotéka. Overhaul a Gurry majú dobrý vkus, vedia svoje sety miešať a podarilo sa im vytvoriť z Back2Love umelecký počin európskeho formátu,“ neskrýva svoje sympatie saxofonista Groovin´Heads.

Back2Love sa darí budovať si dobré meno vďaka svojim parties aj za hranicami. Počas roka pozývajú do Prešova veľkých zahraničných dídžejov, ktorých nebudete poznať z rádií, napriek tomu patria k najpredávanejším housovým dídžejom na svete podľa Beatportu. „Máme obrovskú radosť z toho, že sa počas nášho večera predstaví jeden z najtalentovanejších remixérov GIOM z Francúzska, ktorý si našiel čas v období veľkých festivalov a letnej sezóny na ostrove Ibiza,“ prezrádza meno headlinera prvého večera Peter Migaš, ktorý bude mať súčasne na starosti produkciu tanečného stanu. Fanúšikovia tanečnej klubovej scény sa môžu tešiť na Giomove sety vychádzajúce z deep-funk a deep-disco house music.

Line-up prvého večera spestrí líder formácie jednej z headlinerov festivalu britských FREAK POWER vo svojom swing-houseovom projekte KITTEN and THE HIP, čím dodá tejto noci punc veselosti melódií 30tych rokov minulého storočia. Ďalším hosťom bude už známa tvár nielen z parties Back2Love, ale aj z predošlého ročníka Dobrého Festivalu LUCAS HULAN, kamarát a boss pražského labelu Nightphunk, ktorý sa stal nepísanou súčasťou posádky Back2love s vybraným setom deep a tech-house music.

Siedmy ročník Dobrého Festivalu sa uskutoční 21. a 22. júna 2013 na prešovskom Amfiteátri, ktorý sa neustále vylepšuje. Pripravené sú opäť tri pódiá: Dobrá Hudba, Šariš Dobrá Piváreň a Jack Daniel´s Music Štart. Chýbať nebude tradične  Hare krišna, Detský kútik a Dobrí bojovníci. Doposiaľ sú potvrdení Freak Power (UK), Andrej Šeban, Peter Nagy, Peter Lipa, Chiki Liki Tu-A, Heľenine Oči, Mloci, Hrdza, Back2Love, GIOM (FR), Kitten & The Hip (UK) a Lucas Hulan (CZ). Lístky sú v predpredaji v sieti Ticketportal za 10 eur. Ďalšie mená oznámia organizátori priebežne aj na oficiálnej webovej stránke www.dobryfestival.sk

Zdroj: Edo Kopček, PR manažér Dobrého festivalu