Do Piešťan mieri festival Hevhetia.

Podujatie pomenované po nezávislom hudobnom vydavateľstve zavíta prvýkrát aj do kúpeľného mesta. Návštevníci Elektrárne Piešťany zažijú koncert gitaristu Davida Kollára s nórskym trubkárom Arvem Henriksenom a vystúpenie poľskej formácie Early Birds.

Hevhetia festival je neodmysliteľnou súčasťou kultúrneho leta v Košiciach, pravidelne sa však koná i v ďalších slovenských mestách. Tento rok sú medzi nimi aj Piešťany. Koncerty hudobníkov európskeho formátu sú naplánované na koniec prázdnin.

Uznávaný slovenský gitarista David Kollár sa v Elektrárni Piešťany predstaví spolu s nórskym trubkárom Arve Henriksenom v piatok 25. augusta 2017. Mladý Slovák je lídrom viacerých medzinárodných projektov, skladá filmovú a divadelnú hudbu. Jeho najnovší projekt s Arve Henriksenom je prísľubom neopakovateľného zážitku. Arve je totiž kľúčovou postavou  experimentálneho jazzu. Na konte má spolupráce s hviezdami ako napríklad David Sylvian a Imogen Heap. 

Hevhetia festival tiež do Piešťan prinesie koncert poľskej formácie Early Birds. Pôjde o slovenskú premiéru albumu, ktorý vydalo rovnomenné vydavateľstvo. Early Birds sú mladí muzikanti, ktorí sa stretli na hudobnej akadémii v Katoviciach. Vďaka nevšednej skladbe nástrojov (vibrafón, kontrabas, saxofón, rôzne druhy perkusií) má ich hudba jedinečný zvuk. Spolu s textami ju píše speváčka Martyna Kwolek – víťazka speváckej súťaže Voicingers – Żory, skromná a nenápadná dáma, ktorá sa na pódiu mení na skutočnú divu. Svoje orginálne aranžmány jazzových šandardov a vlastnú tvorbu predstavia Early Birds v Elektrárni Piešťany 2. septembra 2017.

Zdroj: TS