Do MDPOH príde poľská divadelná legenda!

V stredu, 2. mája o 19.00 hod., uvedie Mestské divadlo P. O. Hviezdoslava predstavenie legendárneho poľského dramatika Sławomira Mro¿eka. Dve jednoaktovky s názvami Čarovná noc a Letný deň predstaví bratislavským divákom Národní divadlo z Brna.

V Čarovnej noci sa stretnú dvaja hašteriví kolegovia na spoločnej služobnej ceste. Až uprostred noci zisťujú, že v izbe im robí spoločnosť neznáma žena.

Carovna noc

V Letnom dni sa na moste stretávajú dvaja samovrahovia, ktorí sa začnú rozprávať o svojom doterajšom živote. Jednému sa v živote nedarí vôbec nič, druhému naopak úplne všetko. A opäť do ich života prichádza žena… Ako sa protikladné postavy zachovajú, keď začnú bojovať o priazeň jednej ženy?

V nadmieru humornom predstavení nebude chýbať prekvapivá pointa a skvelé výkony českých hercov. Jednu z postáv si zahrá aj známy herec Igor Bareš, ktorého diváci poznajú zo seriálu Pojišťovna štìstí a Četníckych humoresek. Skvelú komédiu s prekvapivou pointou si môžete pozrieť v Mestskom divadle P. O. Hviezdoslava.

Carovna noc

O autorovi: Sławomir Mro¿ek (29. máj 1930) je poľský spisovateľ, maliar a predstaviteľ absurdnej drámy. Po ukončení gymnázia v Krakove začal študovať výtvarné umenie, architektúru a orientalistiku. Začiatkom 50. – rokov odišiel zo školy a stal sa novinárom a karikaturistom. Debutoval v roku 1953 zbierkou satirických próz, prvú divadelnú hru s názvom Policajti napísal v roku 1958 a vyvolala v New Yorku búrlivý ohlas a záujem kritickej verejnosti. Po nich nasledovali ďalšie jednoaktovky – Mučenníctvo Petra Oheye /1962/, Striptíz (1961), Na šírom mori (1961). V roku 1963 Mro¿ek emigroval spolu s manželkou do Talianska, niekoľko rokov cestovali po USA a Južnej Amerike, až sa usadili vo Francúzsku, kde v roku 1978 získal štátne občianstvo. V súčasnosti žije v Poľsku, kde píše články a robí karikatúry vyznačujúce sa prekvapivou pointou, nečakaným vtipom či absurditou.

Vstupenky je možné zakúpiť v Turistickom informačnom centre BTB na Klobučníckej ulici 2, v sieti Ticketportal (www.ticketportal.sk) alebo hodinu pred predstavením v pokladni divadla. Bližšie informácie na www.mdpoh.sk

Zdroj: DPOH
Publikoval: Redakcia GREGI.NET