Do Flédy zavítajú Mars Volta – Zechs Marquise!

Lahůdkou pro hudební fanoušky bude vystoupení dua Zechs Marquise & Lesní zvěř. V americké kapele Zechs Marquise totiž hrají příbuzní kytaristy Omara Rodrigueze Lopeze z Kultovních Mars Volta a At the Drive-In.

Zechs Marquise

Jazz-rockoví Zechs Marquise pocházejí z El Pasa v Texasu, z města, ze kterého pocházejí například At the drive-in, The Mars Volta nebo Sparta. Jejich zastávka na Flédě je jedinečnou příležitostí vidět tuto kapelu, která je spřízněná s největšími jmény indie-hardcore scény.

Kapela Zechs Marquise nejen že zní podobně jako The Mars Volta, ale je i pokrevně spřízněná s Omarem Rodriguezem Lopezem. Zechs několikrát předskakovali The Mars Volta, At the drive-in i Red Hot Chili Peppers. Tak jako The Mars Volta jsou i Zechs Marquise živelnou energickou kapelou balancující na hraně jazzu, hard-core, psychedelie,hip hopu a latiny. Jejich progresivní rock není hnán do extrému, naopak je odlehčen sambou a bossa novou.

Lesní Zvěř

Česká Lesní Zvěř se může pochlubit nadčasovým uchopením jazzu. Klavírista Jura Hradil (Tata Bojs/Priessnitz), Miloš Rejsek (Voodooyoudo?/Swordfishtrombones) a bubeník Matin Čech jej zručně kombinují nu-jazz a psychedelií s drum’n’bassovými rytmy. Výsledkem je energický eklektický zážitek.

Zechs Marquise (USA) + Lesní Zvěř
20.11.2012, Fléda club, Brno
Studenti: 150 CZK/ Předprodej: 200 CZK/ Na místě: 250 CZK)
Facebook event.: https://www.facebook.com/events/307382382688783/

Zdroj: Fléda